סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר
סלט שוק פשוט, קל וממכר עם גבינה פיראוס בולגרית 5%

המרכיבים ל 4 :
- 8 מלפפונים מיני או 3 מלפפונים רגילים
- 15 עגבניות שרי תמר או 2 עגבניות רגילות
- 5 צנוניות ללא הגבעול
- 1 גזר בינוני קלוף
- 4 פרחי כרובית טרייה
- 1/3 בצל סגול קלוף
- 10 זיתים מגולענים
- 100 גרם גבינה פיראוס בולגרית 5%
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1 פיתה רגילה או 2 פיתות מיני
- 2 כפות שמן
- 1 כפית גדושה זעתר עם שומשום
הוראות הכנה:
- 
								01.
								קורעים את הפיתה לצ'אנקים בגודל 3-4 ס"מ בערך ומעבירים לתבנית תנור. 
- 
								02.
								מזלפים שמן זית ומפזרים זעתר ומערבבים היטב. 
- 
								03.
								אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-30 דקות או עד הזהבה יפה. טיימר מופעל
- 
								04.
								מצננים ובינתיים מכינים את הסלט. 
- 
								05.
								חותכים גס את הירקות: מלפפונים, עגבניות וגזר. 
- 
								06.
								חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הצנוניות חותכים לרבעים. אם הצנוניות גדולות אפשר לחתוך כל רבע שוב לחצי. 
- 
								07.
								חותכים את הבצל הסגול לקוביות. 
- 
								08.
								קוצצים גס את הזיתים. מספיק לחתוך אותם אפילו לחצי. 
- 
								09.
								מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות ומפוריים מעל פיראוס בולגרית 5%. 
- 
								10.
								מזלפים שמן זית, ממליחים ומערבבים. 
- 
								11.
								מניחים מעל ערימה של קרוטוני פיתה זעתר ומגישים. 
 
									


