סלט קפרזה עם טופו (טבעוני)
לא נופל מהדבר האמיתי! קבלו את הגרסה הטבעונית לסלט קפרזה איטלקי
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל2:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 2 כפיות חומץ תפוחים
- 2-3 עגבניות בשלות
- צרור עלי בזיליקום (לפחות 20 עלים יפים)
- שמן זית
- חומץ בלסמי מצומצם
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הטופו לפרוסות שוות בעובי כ-1 ס"מ. מניחים אותן על מגבת נייר, מכסים עם מגבת נייר אחרת, לוחצים ומייבשים היטב.
-
02.
מברישים את הטופו בחומץ התפוחים ומפזרים מלח. מניחים בקערה, מניילנים ומשרים במקרר למשך 15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
פורסים את העגבניות לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
-
04.
מפרידים את הבזיליקום לעלים – בוחרים את הגדולים והיפים ביותר.
-
05.
מרכיבים את המנה: מניחים פרוסת עגבנייה, עליה בחפיפה פרוסת טופו ועליה עלה בזיליקום. ממשיכים לסדר את העגבניות, הטופו והבזיליקום באותה הצורה עד שנוצר עיגול.
-
06.
יוצקים מעט שמן זית וחומץ בלסמי מצומצם, מפזרים מלח ופלפל ומגישים. הערות: • אפשר להשתמש גם בטופו בטעם בזיליקום.
הכנת? כאן מדרגים