סלט קיץ ירוק וגבינה צפתית
בואו לגוון את סלט הקיץ השגרתי ולהפוך את הארוחה לחגיגה נפלאה ועשירה בטעמים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם
המרכיבים ל6:
- 250 גרם נבטים
- 400 גרם אפונת גינה טרייה או מופשרת מהקפאה
- 8-10 צנוניות שטופות ופרוסות דק
- 5 מלפפונים קטנים חתוכים לקוביות
- 1 צרור עלי שמיר קצוצים דק
- 1 פיראוס צפתית מפוררת או חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב וינגרט:
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 בצלצל שאלוט קצוץ דק
- קליפה מ-1 לימון
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בקערה גדולה את אפונת השלג, אפונה גינה, צנוניות, מלפפונים, עלי שמיר והגבינה הצפתית ומערבבים היטב.
-
02.
להכנת הוינגרט: מניחים בצנצנת את כל הרכיבים ומנערים היטב. יוצקים מעל הסלט ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים