סלט קיסר מפורק
מתכון של דן פלס ממשחקי השף ברשת 13 לסלט קיסר מפורק עם חסר ערבית, קצף פרמזן COLLECTION, ויניגרט אנשובי וצלפים וקרוטוני בריוש
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 ראש חסה ערבית
- 200 מ"ל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 120 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 200 גרם לחם קסטן
- 2 יחידות אנשובי
- 6 ראשי צלפים
- 20 גרם חרדל
- 100 גרם שמן זית
- 50 גרם שמן זרעי ענבים
- 2 חלמונים
- 30 מ"ל חומץ בן יין לבן
- 1 בצל שאלוט
- פלפל שחור לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים עלי חסה, שומרים את הקטנים ביותר.
-
02.
ממיסים גבינת פרמזן מגורדת בשמנת על אש נמוכה עד להמסה מוחלטת ומניחים בצד להתקרר. כשיגיע לטמפרטורת החדר, מעבירים בזהירות לסיפון ומטעינים בשלוש מנות של חמצן. מערבבים היטב ומניחים בצד עד להגשה.
-
03.
בקערת ערבוב על קרח טורפים יחד במטרפה שני חלמונים, חרדל, מלח, פלפל, חומץ בן יין ושאלוט קצוץ
-
04.
מחברים את שני סוגי השמנים ומזלפים לאט לאט אל החלמונים תוך ערבוב מתמיד ליצירת אימולסיה חלקה.
-
05.
מהלחם מורידים את הקרום ופורסים לפרוסות של חצי סנטימטר, ואז חותכים לקוביות קטנות, מאחדים עם שמן זית קר ומטגנים עד צבע זהוב ומסננים משמן.
-
06.
הרכבת המנה: עורמים ערימה של חסה. מזלפים את הוויניגרט בכמות נדיבה, מלמעלה מפזרים את פירורי הלחם, מעט גרידת לימון ואת הקצף בוזקים לצד הסלט.