סלט קינואה, פלפלים קלויים, גבינה צפתית וגרעיני דלעת
הידעתם שהקינואה עשירה מאוד בברזל? אתם מוזמנים להכירה בסלט צבעוני ומשגע עם פלפלים קלויים וגרעיני דלעת, שאפשר להגיש חם, פושר או קר.
המרכיבים לל-5-6 מנות:
- 6 פלפלים אדומים
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס דק/גס
- כוס וחצי קינואה לבנה
- מלח דק
- 200 גרם גבינה צפתית פיראוס 5% שומן, מומלץ מסדרת המעדנייה
- 100 גרם (כחצי כוס ועוד 1-2 כפות) גרעיני דלעת טבעיים קלופים
הוראות הכנה:
-
01.
במקום גבינה צפתית ניתן להשתמש בגבינת פטה כבשים או עזים 5% או בגבינת חמד 5%.
-
02.
פלפלים:מחממים תנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית בשני ניירות אפייה. שוטפים פלפלים, מנקים מזרעים ומגידים וחותכים לרבעים. מניחים בתבנית כשצד הקליפה פונה מעלה, מזלפים 3-2 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ואופים 20 דקות. הופכים את הפלפלים שכבר נצרבו היטב בעזרת מלקחיים ואופים 8-9 דקות נוספות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
קינואה:שוטפים קינואה, מסננים במסננת דקה ושמים בסיר בינוני. מוסיפים 3 כוסות (720 מ"ל) מים מינרליים, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה, ללא כיסוי, כ-6 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 18-20 דקות או עד שהגרגירים נפתחים, מופיע פס לבן וכל המים נספגים. מנגבים את המכסה במגבת נייר ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות. מפרידים גרגירים בעזרת מזלג, מנגבים שוב את המכסה ומכסים שוב לחמש דקות, וכך הלאה עד שהגרגירים נפרדים, אחד-אחד.
טיימר מופעל
-
04.
כשהקינואה יבשה ומוכנה מעבירים אותה לקערת הגשה גדולה ועורמים מעליה את הפלפלים הקלויים.
-
05.
חותכים גבינה צפתית לקוביות קטנות ומפזרים מעל הקינואה והפלפלים.
-
06.
במחבת קטנה מחממים כפית שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים גרעיני דלעת, מערבבים וכעבור חצי דקה עד דקה מנמיכים לאש נמוכה-בינונית. מערבבים בכף עץ עד שלפחות מחצית מהגרעינים מנתרים ומתבקעים. מסירים מייד מן האש ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר. מוסיפים לקערת הקינואה והפלפלים ומגישים.