סלט פסטה עם אספרגוס, פלפלים קלויים וגבינה צפתית | השף הלבן

סלט פסטה עם אספרגוס, פלפלים קלויים, גבינה צפתית ועירית קצוצה

פסטה צבעונית, יפה וטעימה. אם אתם ממהרים, אפשר להשתמש בפלפל קלוי שקונים בצנצנות או במעדניות.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פסטה עם אספרגוס, פלפלים קלויים, גבינה צפתית ועירית קצוצה

המרכיבים ל3-4 מנות:

  • 4-5 יח' פלפל אדום
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 חב' אספרגוס טרי
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • 330 גרם (2/3 חבילה) פסטה בצורת פרפרים
  • 1/2 חבילה (100 גרם) גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 חבילה עירית טריה, שטופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקניית אספרגוס בדקו שהוא טרי מאוד, רענן ויפה, ובדקו כיצד נראה חלקם התחתון של הגבעולים. אם הוא שלם ומוצק, האספרגוס טרי, אם הוא עייף, מפוצל וסיבי מאוד – לא טרי.עירית מומלץ לגזור במספריים מעל קערת ההגשה (או הסיר) ולא לחתוך בסכין.

  • 02.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 03.

    חוצים פלפלים, מנקים מזרעים, וחותכים כל מחצית לפיסות ברוחב 2 ס"מ. מפזרים בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו, אופים במשך 18 דקות, מערבבים בכף עץ ואופים עוד 5-6 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 04.

    ממלאים סיר בינוני-גדול (שיתאים בהמשך גם לפסטה) במים רותחים (כ-

  • 05.

    5 ליטרים) על אש גבוהה. ממליחים במלח אטלנטי ומביאים לרתיחה. בינתיים מכינים בכיור מסננת מעל קערה גדולה (שתוכל להכיל את כל מי הבישול).

  • 06.

    קוטמים את ה-1/4 או 1/3 (לפי מידת הסיביות) התחתון של גבעולי האספרגוס, שוטפים וחותכים ראשים לחוד וגבעולים לחוד. שמים את הראשים בצד וחותכים את הגבעולים לפיסות נוחות לאכילה, ברוחב 2 ס"מ לערך.

  • 07.

    כשהמים בסיר מבעבעים זורקים רק את גבעולי האספרגוס (ללא הראשים) ומבשלים במשך 2 דקות. מוסיפים את ראשי האספרגוס ומבשלים דקה. מעבירים למסננת מעל קערה (כלומר שומרים את מי הבישול).

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    מחממים את הסיר (כעת ריק) על אש גבוהה במשך 5 שניות. מוסיפים 1-2 כפות שמן זית וכשהשמן חם מחזירים את האספרגוס המסונן לסיר ומערבבים מיד. מתבלים במלח ומעבירים לקערה קטנה (או לתבנית שבה הפלפלים).

  • 09.

    מחזירים את מי בישול האספרגוס לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח (ובמידת הצורך מוסיפים מים רותחים). מביאים לרתיחה ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומערבבים מיד עם כף שמן זית ומעט מלח.

  • 10.

    מעבירים את הפסטה לקערת הגשה גדולה ויפה. מוסיפים את הפלפלים הקלויים, האספרגוס המבושל, קוביות גבינה צפתית ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח או פלפל במידת הצורך. גוזרים פיסות קטנטנות של עירית מעל הקערה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)