סלט ניסואז | השף הלבן

סלט ניסואז

סלט עשיר ומפנק.

מאת: נעמי אבליוביץ'
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ניסואז
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל5 מנות:

  • לרוטב:
  • 1 שן שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חרדל
  • ¼ בצל, קצוץ דק
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • ½ חבילת שעועית ירוקה שלמה של סנפרוסט, חלוטים
  • ½ חבילת תפוחוני אדמה של סנפרוסט, מבושלים לריכוך וחצויים
  • 4 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
  • 8 דגי אנשובי בשמן זית
  • 1 פלפל אדום, ללא הליבה, חתוך לרצועות
  • 350 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 1 מלפפון, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 פלפל חריף, פרוס לטבעות
  • צרור עלי בזיליקום
  • צרור עלי נענע

הוראות הכנה:

  • 01.

    קלוריות: 320 למנה | נקודות שומרי משקל: 10 למנה 

  • 02.

    להכנת הרוטב, כותשים את שן השום על קרש חיתוך, ממליחים וקוצצים עד שמתקבלת משחה. מעבירים לקערה ומוסיפים את שמן הזית, מיץ לימון, חרדל, בצל קצוץ. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 03.

    בקערה נפרדת מניחים את כל רכיבי הסלט ומערבבים היטב. מזליפים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)