סלט כרובית שאין לתאר על קרם יוגורט
אין מילים לתאר כמה הסלט הזה טעים! קבלו את המתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות לסלט כרובית מדהים שמוגש על קרם יוגורט שמכינים בקלות

המרכיבים ל 4-5 מנות:
- 1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם 27%
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
- 5 צנוניות פרוסות דק
- 1/2 בצל סגול קלוף ופרוס דק
- חופן עלי זעתר טריים (או כוסברה או עירית)
- 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים או משומרים ומסוננים
- 15-10 זיתי קלמטה מגולענים
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- קורט פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1/2 פלפלון צ'ילי טרי קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
02.
יוצקים מים רותחים לסיר ומוסיפים מעט מלח. מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ-10 דקות. מסננים את הכרובית מהמים.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית, מזלפים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח. אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
טיימר מופעל
-
04.
שמים בקערית את השמנת והיוגורט ומערבבים לקרם. יוצקים את הקרם לצלחת הגשה יפה ומורחים אותו בשכבה אחידה (משאירים שוליים של כ-1 ס"מ מקצה הצלחת). מניחים על הקרם את פרחי הכרובית ומפזרים מעל את שאר מרכיבי הסלט.
-
05.
ליצירת הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה ויוצקים על הסלט.
-
06.
מגישים כמנת פתיחה לסעודה חגיגית.
-
07.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: לגרסה טבעונית – ניתן להחליף את השמנת החמוצה בקרם סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי ואת היוגורט בגביע סויה BIO בטעם טבעי, Alternative