סלט ירקות עם רוטב תפוזים ודבש
סלט מיוחד וטעים לראש השנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 4:
- 1 כפית תרכיז תפוזים
- 1 כפית דבש
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
- מלח
- פלפל לבן
- שמן זית
- 1/2 כפית חרדל חלק
- 1 כפית חרדל גרגירים
- 6-8 עגבניות שרי
- 1/3 ראש של חסה אמריקאית
- 1 מלפפון ירוק
- 1/2 צנון בינוני
- 1/2 קולרבי
- 1/2 בצל אדום
- 5 פטריות שמפניון
- חופן נבטים
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון טורפים היטב את תרכיז התפוזים, הדבש, הסוכר, השום, החרדל, חצי כוס החומץ בן יין אדום, כוס השמן זית, השום וקורט המלח.
-
02.
חוצים את עגבניות השרי, קורעים את החסה לחתיכות גסות, חותכים את שאר הירקות לקוביות גסות
-
03.
5 על
-
04.
5 ס"מ. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים את כל הירקות ביחד.
-
05.
מחממים מחבת עם כף של שמן סויה. מוסיפים את גרעיני הדלעת, מטגנים קלות בזהירות, שלא ישרפו ומסננים.
-
06.
מעבירים לקערה מרכזית את הירקות, יוצקים מעל מהרוטב, מניחים חופן של הנבטים, מפזרים מגרעיני הדלעת ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים