מתכון סלט ירקות עם רוטב תפוזים ודבש | השף הלבן

סלט ירקות עם רוטב תפוזים ודבש

סלט מיוחד וטעים לראש השנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירקות עם רוטב תפוזים ודבש

המרכיבים למנות 4:

  • 1 כפית תרכיז תפוזים
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
  • מלח
  • פלפל לבן
  • שמן זית
  • 1/2 כפית חרדל חלק
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 6-8 עגבניות שרי
  • 1/3 ראש של חסה אמריקאית
  • 1 מלפפון ירוק
  • 1/2 צנון בינוני
  • 1/2 קולרבי
  • 1/2 בצל אדום
  • 5 פטריות שמפניון
  • חופן נבטים

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון טורפים היטב את תרכיז התפוזים, הדבש, הסוכר, השום, החרדל, חצי כוס החומץ בן יין אדום, כוס השמן זית, השום וקורט המלח.

  • 02.

    חוצים את עגבניות השרי, קורעים את החסה לחתיכות גסות, חותכים את שאר הירקות לקוביות גסות

  • 03.

    5 על

  • 04.

    5 ס"מ. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים את כל הירקות ביחד.

  • 05.

    מחממים מחבת עם כף של שמן סויה. מוסיפים את גרעיני הדלעת, מטגנים קלות בזהירות, שלא ישרפו ומסננים.

  • 06.

    מעבירים לקערה מרכזית את הירקות, יוצקים מעל מהרוטב, מניחים חופן של הנבטים, מפזרים מגרעיני הדלעת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(94)