סלט ירקות עם גבינה בולגרית וביצה
סלט המשלב גם גבינה בולגרית, אפונה עשינה וביצה קשה, ומתקבל סלט צבעוני ונהדר
המרכיבים ל1:
- 100 גרם עלי חסה קרועים לפיסות
- 1 גזר קטן מגורר גס (30 גרם)
- ¼ כוס רצועות כרוב אדום (25 גרם)
- ¼ כוס אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט, מופשרת (50 גרם)
- 1 כף עלי ריחן קצוצים
- 100 גרם עגבניות חתוכות
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית שמן זית
- פלפל שחור לפי הטעם
- ביצה קשה קלופה וחתוכה לרבעים או לפרוסות
- 60 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5%, חתוכה לפרוסות
הוראות הכנה:
-
01.
הסלט הקלאסי של ארוחת הערב (או הבוקר) הישראלית הוא אחד הפופולרים בארץ, שכולם אוהבים. כדי לשדרג קצת את הסלט המסורתי, המתכון הבא לוקח אותו לשלב הבא ומשלב גם גבינה בולגרית, אפונה עשינה וביצה קשה, ומתקבל סלט צבעוני ונהדר שמהווה ארוחה מלאה עם 300 קלוריות בלבד למנה. 2 פרוסות לחם בצד (או לחמניה מחיטה מלאה) – ויש לכם יופי של ארוחה מאוזנת.
-
02.
מערבבים את עלי החסה עם הגזר, הכרוב, האפונה והריחן ושמים בקערה.
-
03.
מוסיפים גבינה בולגרית ועגבניות.
-
04.
טורפים יחד מיץ לימון ושמן ומתבלים במעט פלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בתנועות הקפצה.
-
05.
מסדרים את רבעי הביצה על הסלט ומתבלים במעט פלפל.
-
06.
אפשר ללוות את הסלט ב־2 פרוסות של לחם קל מדגנים מלאים, או 2-1 פרוסות של לחם מקמח מלא.קלוריות: 315 למנה | נקודות שומרי משקל:
-
07.
5 למנהטיפים לדרךלהפשרה מהירה של גרגרי האפונה, שמים את הכמות הרצויה בקערית, מכסים במים רותחים, משהים דקה ומסננים.את סלט החסה והירקות אפשר להכין מראש בקערה גדולה. את העגבניות ואת הביצה חותכים ממש לפני ההגשה. מוסיפים את העגבניות לסלט יחד עם הגבינה, מתבלים ברוטב ומוסיפים את הביצה.ניתן להחליף את הבולגרית המעודנת 5% שומן בבולגרית מעודנן 3% שומן.