סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש | השף הלבן

סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש

סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש

מאת: עדן בכר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש

המרכיבים ל 5:

לסלט:
  • 5 מלפפונים
  • 5 עגבניות
  • 3 עלי חסה
  • 1 בצל סגול
  • עלי בייבי
  • 1 גזר
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה כתומה
  • 1 גבינה בולגרית
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט אורגנו
  • מיץ מ-1 לימון
לרוטב:
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית גדושה של דבש/ סילאן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 4 כפות חומץ לסלט
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קוביות של בזיליקום דורות
תוספות אפשריות:
  • שומשום/ זעתר
  • קוביות משמשים
  • זיתים

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים דק את כל הירקות מלבד החסה והעלי בייבי ומוסיפים לקערה.

  • 02.

    חותכים את החסה לחלקים גדולים ומוסיפים לקערה יחד עם הירקות, ומוסיפים גם את העלי ביבי.

  • 03.

    חותכים לקוביות את הגבינה בולגרית ומוסיפים מעל הכל.

  • 04.

    מוסיפים את המלח, פלפל, מיץ לימון ואת האורגנו.

  • 05.

    רוטב: שמים בצנצנת את כל המרכיבים, מערבבים טוב טוב ושופחים על הסלט

  • 06.

    אפשר לפזר מעל שומשום או זעתר וגם אפשר להוסיף כמה קוביות של משמשים חתוכים, וגם אפשר להוסיף כמה זיתים. קלוריות:  195 למנה | נקודות שומרי משקל: 3 למנה

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.