סלט יווני ברוטב חרדל ודבש - מתכון לסלט מרענן ומיוחד | השף הלבן

סלט יווני ברוטב חרדל ודבש

הסלט היווני הפופולרי עם טוויסט קטן בעלילה

מאת: עדן בכר
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט יווני ברוטב חרדל ודבש
לסלט:
  • 5 מלפפונים
  • 5 עגבניות
  • 3 עלי חסה
  • בצל סגול
  • עלי בייבי
  • גזר
  • גמבה אדומה
  • גמבה כתומה
  • גבינה בולגרית
  • פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אורגנו
  • מיץ לימון
לרוטב:
  • כפית חרדל
  • כפית בהריון של דבש סילאן [דבש תמרים]
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 4 כפות חומץ לסלט
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קוביות של בזיליקום
תוספות אפשריות:
  • שומשום זעתר
  • קוביות מישמשים
  • זיתים

הוראות הכנה:

  • 01.

     סלט: חותחים דק את כל הירקות מלבד החסה והעלי ביבי ומוסיפים לקערה.

  • 02.

    חותחים את החסה לחלקים גדולים ומוסיפים לקערה יחד עם הירקות, ומוסיפים גם את העלי ביבי.

  • 03.

    חותכים לקוביות את הגבינה בולגרית ומוסיפים מעל הכל.

  • 04.

    מוסיפים את המלח, פלפל, מיץ לימון ואת האורגנו.

  • 05.

    רוטב: שמים בצינצנת את כל המרכיבים, מערבבים טוב טוב ושופחים על הסלט [אפשר לפזר מעל ששומשום או זעתר וגם אפשר להוסיף כמה קוביות של מישמשים חתוחים, וגם אפשר להוסיף כמה זיתים].  

הכנת? כאן מדרגים
(840)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.