סלט חיטה
סלט קליל וטעים, כזה שכיף להביא כשמגיעים להתארח או פשוט להכין לארוחת ערב זוגית לצד סלט ירוק.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל 3-4:
- 1 כוס חיטה לא מבושלת
- 1 כפית מלח
- 3 כוסות מים רותחים
- 2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ כוס אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן
- 150 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כף דבש
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף שמן
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את החיטה בשמן כדקה ומוסיפים מלח ומים רותחים.
-
02.
מבשלים אותה כשעה או עד שטועמים והיא רכה ומוכנה (אך עדיין נגיסה ולא רכה מדי).
-
03.
מניחים את קוביות הבטטות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומזלפים שמן זית. מערבבים היטב ומפזרים מעט מלח. אופים כ15-20 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות או עד שקוביות הבטטה רכות.
טיימר מופעל
-
04.
בצנצנת קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
-
05.
מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים חיטה, בטטות, פטרוזיליה, פקאנים וגבינה. מוזגים את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים