מתכון סלט בצלים אפויים | השף הלבן

סלט בצלים אפויים

סלט בצלים אפויים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט בצלים אפויים

המרכיבים ל4 מנות:

  • 5 בצלים בינוניים קלופים
  • 8 כפות שמן זית
  • 200 גרם גבינת פטה פיראוס
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קשקבל
  • 1 זר עלי רוקט
  • 1/2 לימון
  • 2 כפות טימין לימוני
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצלים ל- 1/8 ומשמנים בשמן זית.

  • 02.

    בוזקים על הבצלים את התבלינים ואת הטימין ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל- 180 מעלות בחום עליון עד שהבצל משחים.

  • 03.

    מפרידים את גבעולי הרוקט מהעלים ומתבלים את העלים בלימון הסחוט ובמלח.

  • 04.

    מפזרים את עלי הרוקט כמצע בכלי הגשה ומעל מניחים את הבצל האפוי כשהוא קר.

  • 05.

    מפוררים מלמעלה את גבינת הפטה ומעליה מגררים את גבינת הקשקבל.

  • 06.

    יוצקים מלמעלה מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס וחומץ בלסמי ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(113)