מתכון סלט בורגול ושעועית ירוקה | השף הלבן

סלט בורגול ושעועית ירוקה

מתרעננים עם סלט קייצי, צבעוני וטעים

מאת: שפית ליטל ארזי
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט בורגול ושעועית ירוקה
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1.5 כוסות בורגול לפני השרייה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן ארוגולה קצוצה
  • 3 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות
  • 3/4 לימון כבוש חתוך לקוביות קטנות
  • 400 גרם שעועית ירוקה עדינה "סנפרוסט" מבושלת לפי הוראות יצרן
  • 1/4 בצל סגול פרוס לרצועות דקיקות
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
  • זיתים
רוטב:
  • מיץ מ-1 לימון
  • כפית סוכר
  • 1/4 שן שום כתושה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את הבורגול במים לפי הוראות יצרן. מצננים מעט.

  • 02.

    מערבבים את מצרכי הרוטב בעזרת מטרפה.

  • 03.

    בקערה עמוקה מערבבים את כל מצרכי הסלט מלבד העגבניות שרי והזיתים, מוסיפים את הרוטב וממשיכים לערבב.

  • 04.

    על צלחת הגשה, מניחים מן הסלט ומעטרים בעגבניות שרי וזיתים.

הכנת? כאן מדרגים
(668)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.