סלט בולגרית: הטעמים האהובים של הפולנטה בסלט רענן | השף הלבן

סלט פטה מפתיע

לקחנו את הטעמים האהובים של הפולנטה ושילבנו אותם בסלט רענן וקראנצ'י: תירס, פטריות, צ'ילי ופרמזן יחד עם בולגרית שמאזנת את המתיקות הפיקנטית בסלט עם מליחות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פטה מפתיע
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • גרעינים מ-4 קלחי תירס טריים
  • 4-3 ענפים של בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
לרוטב:
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 כפות עלי תימין טריים ללא הגבעול
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפיות דבש
להגשה:
  • 1 חבילה פתיתי פטה פיראוס
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים שמן זית, שום, צ'ילי קצוץ, פטריות ומלח במחבת רחבה ומטגנים כ-5 דקות עד שהפטריות משנות את צבען. מעבירים לקערה, מצרפים את גרעיני התירס, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד. מצרפים לצלחת ההגשה, מוסיפים בצל ירוק וכוסברה ומערבבים. מפזרים פתיתי פרמזן ופטה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(12)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.