סלט בולגרית: הטעמים האהובים של הפולנטה בסלט רענן | השף הלבן

סלט פטה מפתיע

לקחנו את הטעמים האהובים של הפולנטה ושילבנו אותם בסלט רענן וקראנצ'י: תירס, פטריות, צ'ילי ופרמזן יחד עם בולגרית שמאזנת את המתיקות הפיקנטית בסלט עם מליחות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פטה מפתיע
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 מנות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • גרעינים מ-4 קלחי תירס טריים
  • 4-3 ענפים של בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
לרוטב:
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 כפות עלי תימין טריים ללא הגבעול
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפיות דבש
להגשה:
  • 1 חבילה פתיתי פטה פיראוס
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים שמן זית, שום, צ'ילי קצוץ, פטריות ומלח במחבת רחבה ומטגנים כ-5 דקות עד שהפטריות משנות את צבען. מעבירים לקערה, מצרפים את גרעיני התירס, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד. מצרפים לצלחת ההגשה, מוסיפים בצל ירוק וכוסברה ומערבבים. מפזרים פתיתי פרמזן ופטה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(12)