סלט פטה מפתיע
לקחנו את הטעמים האהובים של הפולנטה ושילבנו אותם בסלט רענן וקראנצ'י: תירס, פטריות, צ'ילי ופרמזן יחד עם בולגרית שמאזנת את המתיקות הפיקנטית בסלט עם מליחות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל8 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
- 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 כפית מלח
- גרעינים מ-4 קלחי תירס טריים
- 4-3 ענפים של בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
לרוטב:
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 6 כפות עלי תימין טריים ללא הגבעול
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות דבש
להגשה:
- 1 חבילה פתיתי פטה פיראוס
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים שמן זית, שום, צ'ילי קצוץ, פטריות ומלח במחבת רחבה ומטגנים כ-5 דקות עד שהפטריות משנות את צבען. מעבירים לקערה, מצרפים את גרעיני התירס, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד. מצרפים לצלחת ההגשה, מוסיפים בצל ירוק וכוסברה ומערבבים. מפזרים פתיתי פרמזן ופטה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים