מתכון סלט ארטישוק צלוי וגבינת קולאז' פרמזן | השף הלבן

סלט ארטישוק צלוי וגבינת קולאז' פרמזן

סלט מרענן לחובבי ארטישוק. מתאים לאירוח או לארוחת ערב קלילה ובריאה. מתאים לארוחה צמחונית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ארטישוק צלוי וגבינת קולאז' פרמזן

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 4 תחתיות ארטישוק טרי חתוך לרבעים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מיץ מ- 2 לימונים
  • 4 שיני שום
  • 2 כוסות עלי ארוגולה או רוקט נקיים (ללא הגבעולים הגדולים)
  • 50 גרם גבינת קולאז מסוג פרמזן קולקשן
חומרים לרוטב
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • שן שום קצוצה
  • מעט עלי ארוגולה קצוצים דק
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    צולים בתנור את תחתיות הארטישוק עם שמן הזית, היין, מיץ הלימון, המלח והפלפל, בחום של 250 מעלות עד להשחמת הארטישוק.

  • 02.

    מסדרים בקערה את עלי הארוגולה או הרוקט והארטישוק.

  • 03.

    שמים בצנצנת עם מכסה את כל חומרי הרוטב ו- 3 כפות מנוזלי הצלייה, מנערים היטב, טועמים, משפרים את התיבול ויוצקים על העלים.

  • 04.

    פורסים פיסות מגבינת הפרמזן בעזרת קולפן ירקות ומפזרים מעל.  

הכנת? כאן מדרגים
(71)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.