סלט אורז לבן, אורז בר, רימונים, פטה עזים ונענע | השף הלבן

סלט אורז לבן, אורז בר, רימונים, גבינת פטה עזים, פטרוזיליה ונענע

אורז חגיגי ויפהפה, שבו הרימונים נוצצים כמו יהלומים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אורז לבן, אורז בר, רימונים, גבינת פטה עזים, פטרוזיליה ונענע

המרכיבים ל 7-8:

  • 2/3 כוס (120 גרם) אורז בר, שטוף
  • שמן זית
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • 2 כוסות אורז בסמטי לבן מאיכות גבוהה
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 225 גרם (כוס וחצי) גרגירי רימון, שטופים ומסוננים
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה עזים פיראוס, מפוררת
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, שטופים היטב
  • 1/2 כוס עלי נענע, שטופים היטב
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • פלפל שחור גרוס גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אורז בר הוא אורז שחור ארוך, שניתן להשיג בחנויות טבע, בחנויות מתמחות באוכל ובשוקי אוכל.אפשר לבשל את שני סוגי האורז עד יומיים מראש, לערבב ולאחסן בקופסה סגורה במקרר.

  • 02.

     אורז בר: שמים אורז בר שטוף בסיר בינוני. מוסיפים כ-1 ליטר מי ברז ושמים על אש גבוהה, ללא כיסוי. מביאים לרתיחה (כ-5 דקות), מנמיכים את האש, מכסים, מבשלים 20 דקות, מסננים במסננת דקה, מחזירים לסיר ומערבבים עם כף שמן זית ומעט מלח. שמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

     אורז לבן: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גבוהה. מוסיפים 2 כוסות אורז בסמטי לבן ומערבבים. מוסיפים 1 כפית שטוחה מלח אטלנטי דק ומעט פלפל שחור גרוס ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים (מומלץ מינרליים או מסוננים), מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים במשך 6 דקות או עד שהמים מתאדים. מסירים מן האש ומשאירים עם כיסוי. כעבור 5-10 דקות מרימים את מכסה הסיר מבלי לטפטף טיפות לסיר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג, מנגבים את המכסה במגבת נייר ומחזירים לסיר. כעבור 5-10 דקות עושים זאת שוב. כשהגרגירים יבשים ונפרדים אחד-אחד – האורז מוכן להמשך.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 04.

     רוטב: מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אם רוצים, אפשר לדלל ב-1-2 כפות מים מינרליים. שומרים בצד עד להגשה.

  • 05.

    בקערת הגשה רחבה ונאה מערבבים אורז לבן ואורז בר. מפזרים מעל גרגירי רימון שטופים, פירורי גבינת פטה, פטרוזיליה ונענע ומגישים לשולחן. בהגשה (ולא קודם) מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.