סלט אביבי עם גבינת פטה | השף הלבן

סלט אביבי

סלט צבעוני ומלא בדברים טובים

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אביבי
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 זוקיני ירוקים או צהובים (או אחד מכל סוג) שטופים היטב
  • 1 תפוז או קלמנטינה
  • 1/3 כוס (35 גרם) שקדים פרוסים
  • 4 צנוניות שטופות היטב וחתוכות לפרוסות דקות מאוד
  • 15-10 עלי נענע קטנים
  • 1/2 קופסה (90 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס 5% או פטה עזים פיראוס
לרוטב:
  • 3 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסירים את קצוות הזוקיני וחותכים בקולפן לרצועות דקות. מניחים בקערה.

  • 02.

    קולפים את התפוז (או הקלמנטינה) ומפלטים את הפלחים (לחלופין, פורסים אותם).

  • 03.

    קולים את השקדים במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים.

  • 04.

    מניחים את פרוסות הזוקיני בצלחת רחבה. מפזרים את השקדים, פלחי התפוז, פרוסות הצנונית ועלי הנענע. מפוררים מעליהם את הגבינה.

  • 05.

    מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים 4-2 כפות על הסלט.

  • 06.

    מערבבים הכל רק לפני ההגשה.לגיוון: אפשר להחליף את עלי הנענע בעלי כוסברה או בעירית קצוצה.• לסלט משביע וגדול יותר אפשר להוסיף כוס עלי בייבי תרד.

הכנת? כאן מדרגים
(6)