סלט אביבי
סלט צבעוני ומלא בדברים טובים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 זוקיני ירוקים או צהובים (או אחד מכל סוג) שטופים היטב
- 1 תפוז או קלמנטינה
- 1/3 כוס (35 גרם) שקדים פרוסים
- 4 צנוניות שטופות היטב וחתוכות לפרוסות דקות מאוד
- 15-10 עלי נענע קטנים
- 1/2 קופסה (90 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס 5% או פטה עזים פיראוס
לרוטב:
- 3 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מסירים את קצוות הזוקיני וחותכים בקולפן לרצועות דקות. מניחים בקערה.
-
02.
קולפים את התפוז (או הקלמנטינה) ומפלטים את הפלחים (לחלופין, פורסים אותם).
-
03.
קולים את השקדים במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים.
-
04.
מניחים את פרוסות הזוקיני בצלחת רחבה. מפזרים את השקדים, פלחי התפוז, פרוסות הצנונית ועלי הנענע. מפוררים מעליהם את הגבינה.
-
05.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים 4-2 כפות על הסלט.
-
06.
מערבבים הכל רק לפני ההגשה.לגיוון: אפשר להחליף את עלי הנענע בעלי כוסברה או בעירית קצוצה.• לסלט משביע וגדול יותר אפשר להוסיף כוס עלי בייבי תרד.
הכנת? כאן מדרגים