סלטה פאקס – סלט עדשים ופתיתי בולגרית עם בצל ועשבי תיבול
סלט צבעוני ורענן שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר. משביע כדי לתפקד גם בתור ארוחה קלה.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 3 כפות נענע קצוצה דק
- 100 גרם בלגרית 24% "פיראוס", מפוררת לפירורים
- 1 כוס עדשים ירוקות או חומות או שחורות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות חומץ בן יין
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 עגבניות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל סגול קטן או 1/2 בצל סגול בינוני, קלוף, חתוך לקוביות קטנות
- 10 זיתי קלמנטה מגולענים קצוצים
- 1/4 כוס אורגנו טרי או פטרוזיליה קצוצה דק
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים כ 15 דקות עד שהם רכים אך לא מתפרקים, מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים פלפל שחור, חומץ ושמן, מערבבים ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
חותכים את העגבניות לרבעים. נפטרים מהשחלות (הזרעים והנוזל) וחותכים לקוביות קטנות.
-
03.
מצרפים לקערת העדשים את יתר מרכיבי הסלט, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. אם יש זמן נותנים לסלט לעמוד כשעה-שעתיים לספיגת טעמים) ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים