סלט גזר גמדי מקורמל
סלט גזר גמדי מקורמל הוא בדיוק המנה שתרצו להגיש בכל אירוח – קל להכנה, צבעוני ומלא באופי. הגזרים נצלים בתנור עם דבש, שום ותבלינים עד שהם מקבלים מתיקות טבעית וקרמול עדין, ואז מצטרפים אליהם אגוזי לוז או קשיו קלויים שמוסיפים קראנץ’, גבינת פטה מלוחה שמאזנת את הטעמים, ועשבי תיבול רעננים שמרימים את המנה כולה. השילוב בין מתוק, מלוח, חרפרף ופריך יוצר סלט מיוחד, מרשים וממכר – כזה שתמיד מבקשים ממנו תוספת.

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 שקית גזר גמדי סנפרוסט (מופשר)
- 2-3 כפות דבש או סילאן
- 1 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית צ׳ילי גרוס
- 1 כף שום כתוש
- 3 כפות שמן זית
- 100 גרם גבינת פטה או בולגרית פיראוס
- 1/2 כוס אגוזי לוז או קשיו קלויים
- 1/3 צרור עלי כוסברה או עירית
- 10 עלי נענע
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הגזרים עם שאר המצרכים ומעבירים לתבנית. אופים ב-200 מעלות במשך שעה או עד הזהבה עדינה.
-
02.
קוצצים דק את עשבי התיבול.
-
03.
מניחים את הגזרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל אגוזים קצוצים גס, עשבי תיבול וגבינה פטה מפוררת.