מעקודה אפונה וגזר
מעקודה אפונה וגזר היא פשטידת תפוחי אדמה ביתית, נימוחה וזהובה – כזו שתמלא את הבית בניחוחות של בית של פעם. תפוחי האדמה הרכים מתערבבים עם לקט אפונה וגזר של סנפרוסט שמוסיף צבע, מתיקות עדינה ורעננות, יחד עם תיבול מושלם של כורכום, פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה. את התערובת צורבים קלות בשמן לקבלת תחתית פריכה וזהובה, ואז משלימים את האפייה בתנור עד שהמעקודה מתייצבת וריח משגע ממלא את המטבח. זו מנה פשוטה להכנה אך חגיגית בטעם, שמתאימה לשבת, לארוחת ערב או אפילו כבוקר מפנק. מעקודה קלאסית עם טוויסט מודרני של נוחות וטעם מושלם.

המרכיבים ל 12 מנות:
- קילו תפוא לאחר קילוף וחיתוך
- 8 ביצים אקסטרה לארג׳
- כף מלח דק
- כף שטוחה כורכום
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- חצי שקית לקט אפונה וגזר של סנפרוסט - 400 גרם
- רבע צרור פטרוזיליה
- רבע כוס שמן
הוראות הכנה:
-
01.
לסיר מכניסים קוביות תפו״א קלוף ומכסים במים קרים - חשוב להתחיל בקרים אחרת יהיה מרקם לא נעים בביס.

-
02.
מביאים את הסיר לרתיחה במשך 30 עד 40 דק׳ עד לריכוך מושלם - יש לבדוק עם מזלג.
-
03.
מסננים את התפו״א אדמה ומניחים לצינון בצד.
-
04.
במקביל בקערה גדולה מערבבים את הביצים והתבלינים ומקציפים יחד (אפשר עם מטרפה ידנית).

-
05.
מועכים את התפו״א לתוך הביצים בעזרת מועך פירה (או בצד עם מזלג ולאחר מכן מצרפים לביצים).
-
06.
מצרפים את הפטרוזיליה קצוצה, אפונה וגזר ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
-
07.
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
-
08.
בסיר סוטאז 24 ס״מ שופכים את השמן ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
-
09.
ברגע שהשמן רתח שופכים את המסה פנימה ונותנים צריבה של 10 דק׳ על בעבוע עדין.
-
10.
מורידים מהאש, עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה.
-
11.
לאחר שעה מורידים את הנייר כסף והנייר אפייה וממשיכים אפייה של 15 דקות.
טיימר מופעל
-
12.
מוציאים מהתנור לצינון מלא של 4 שעות - לא לגעת עד טמפ׳ החדר.
-
13.
מוכן - ניתן לפרוס ולהנות.




