טאקו מוקפץ בקר
השילוב המושלם בין טאקו לבין מוקפץ אסייתי – רצועות בקר מוקפצות עם ירקות, חמאת בוטנים, סויה, שום ושמן שומשום – מתערבבים יחד לרוטב מהמם שנספג בבשר והופך כל ביס לטירוף. עוטפים הכל בטורטייה חמה, מוסיפים מה שאוהבים – ויש לכם ארוחה קלילה ומלאת אופי ב-15 דקות.

המרכיבים ל 3-4 מנות:
- 300 גרם רצועות שייטל
- כפית אבקת סודה לשתייה
- כפית סויה כהה
- 6 כפות סויה כהה
- 3 כפות צ'ילי מתוק
- 2 כפות מייפל
- 3 שיני שום כתושות
- גרידת לימון
- לקט אסייתית צבעונית ועשירה "סנפרוסט"
- 3-4 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
- 3 כפות מיץ לימון/ ליים
- 2-4 כפות מים (לקבלת ממרח)
- 1/2 שן שום כתושה
- טיפה סרירצ'ה/ צ'ילי גרוס
- טאקו/מיני טורטיה
- בצל ירוק
- בוטנים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את השייטל עם אבקת סודה לשתייה וסויה, מניחים בצד רבע שעה לריכוך.
-
02.
רוטב למוקפץ:
-
03.
מערבבים את כל המצרכים יחד.
-
04.
בווק עם שמן זית מקפיצים את רצועות השייטל, 70% בישול ומוציאים מהווק לצלחת.
-
05.
בווק (אין צורך לנקות אותו), מוסיפם את לקט אסייתית צבעונית ועשירה, ומקפיצים כ-5-7 דק' (במידה ויש נוזלים מיותרים מסננים אותם).
-
06.
מוסיפים את הבשר, מוזגים את הרוטב ומקפיצים ומערבבים עד לקרמול הרוטב.
-
07.
מסירים מן האש.
-
08.
הגשה:
-
09.
ממרח בוטנים: מערבבים את כל המצרכים, פרט למים, את המים מוסיפים בהדרגה, עד לקבלת ממרח.
-
10.
מחממים במחבת טאקו/ מיני טורטיה, משני צידיו חצי דקה/דקה לא יותר מזה שתכלו לקפל.
-
11.
מניחים מעט מהרוטב, מעליו מניחים מוקפץ, מפזרים בצל ירוק ובוטנים קצוצים.
-
12.
בתיאבון!