טאקו מוקפץ עם רצועות בקר, ירקות וחמאת בוטנים | השף הלבן

טאקו מוקפץ בקר

השילוב המושלם בין טאקו לבין מוקפץ אסייתי – רצועות בקר מוקפצות עם ירקות, חמאת בוטנים, סויה, שום ושמן שומשום – מתערבבים יחד לרוטב מהמם שנספג בבשר והופך כל ביס לטירוף. עוטפים הכל בטורטייה חמה, מוסיפים מה שאוהבים – ויש לכם ארוחה קלילה ומלאת אופי ב-15 דקות.

מאת: בתיה שורק
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טאקו מוקפץ בקר

המרכיבים ל 3-4 מנות:

מרכיבים:
  • 300 גרם רצועות שייטל
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • כפית סויה כהה
רוטב למוקפץ:
  • 6 כפות סויה כהה
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • 2 כפות מייפל
  • 3 שיני שום כתושות
  • גרידת לימון
להקפצה:
  • לקט אסייתית צבעונית ועשירה "סנפרוסט"
  • 3-4 כפות שמן זית
רוטב חמאת בוטנים:
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 3 כפות מיץ לימון/ ליים
  • 2-4 כפות מים (לקבלת ממרח)
  • 1/2 שן שום כתושה
  • טיפה סרירצ'ה/ צ'ילי גרוס
להגשה:
  • טאקו/מיני טורטיה
  • בצל ירוק
  • בוטנים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את השייטל עם אבקת סודה לשתייה וסויה, מניחים בצד רבע שעה לריכוך.

  • 02.

    רוטב למוקפץ:

  • 03.

    מערבבים את כל המצרכים יחד.

  • 04.

    בווק עם שמן זית מקפיצים את רצועות השייטל, 70% בישול ומוציאים מהווק לצלחת.

  • 05.

    בווק (אין צורך לנקות אותו), מוסיפם את לקט אסייתית צבעונית ועשירה, ומקפיצים כ-5-7 דק' (במידה ויש נוזלים מיותרים מסננים אותם).

  • 06.

    מוסיפים את הבשר, מוזגים את הרוטב ומקפיצים ומערבבים עד לקרמול הרוטב.

  • 07.

    מסירים מן האש.

  • 08.

    הגשה:

  • 09.

    ממרח בוטנים: מערבבים את כל המצרכים, פרט למים, את המים מוסיפים בהדרגה, עד לקבלת ממרח.

  • 10.

    מחממים במחבת טאקו/ מיני טורטיה, משני צידיו חצי דקה/דקה לא יותר מזה שתכלו לקפל.

  • 11.

    מניחים מעט מהרוטב, מעליו מניחים מוקפץ, מפזרים בצל ירוק ובוטנים קצוצים.

  • 12.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.