קוביות בקלוואה מבצק פילאס
קוביות בקלוואה מבצק פילאס של מעדנות שמכינים בקלי קלות!

המרכיבים ל 12-14 מנות:
- 1 בצק פילאס מעדנות מופשר
- 150 גרם בוטנים טחונים
- 150 גרם פיסטוק
- 50 גרם חמאה מומסת
- רבע קרטון שמנת להקצפה
- 200 גרם אגוזי מלך טחונים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות קינמון
- 1 כפית מי ורדים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף דבש
- 3/4 כוס מים
- 3 טיפות מי ורדים
- 1/4 לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את הבוטנים האגוזים, הסוכר, מי הורדים והקינמון.
-
02.
בסיר קטן מניחים את מרכיבי הסירופ ומבשלים על להבה נמוכה כ- 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.
טיימר מופעל
-
03.
פורסים מחצית מהבצק על תבנית מלבנית עם שוליים ומניחים את תערובת האגוזים והבוטנים, מהדקים היטב ומניחים את מחצית הבצק השנייה מעל ובעזרת סכין חדה ושפיצית חורצים קוביות קטנות.
-
04.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 25-30 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאם מהתנור וחוזרים עם סכין על כל חריצי הבצק , כשהמאפה חם והסירופ מצונן מוזגים את הסירופ מעל המאפה.
-
06.
להקציף שמנת לזלף מעט מעל ולקשט עם פיסטוק טחון.