קוביות בקלוואה מבצק פילאס - השף הלבן

קוביות בקלוואה מבצק פילאס

קוביות בקלוואה מבצק פילאס של מעדנות שמכינים בקלי קלות!

מאת: בת-אל סאנאניס מקייטן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוביות בקלוואה מבצק פילאס

המרכיבים ל 12-14 מנות:

מרכיבים:
  • 1 בצק פילאס מעדנות מופשר
  • 150 גרם בוטנים טחונים
  • 150 גרם פיסטוק
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • רבע קרטון שמנת להקצפה
  • 200 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון
  • 1 כפית מי ורדים
לסירופ:
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • 3/4 כוס מים
  • 3 טיפות מי ורדים
  • 1/4 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את הבוטנים האגוזים, הסוכר, מי הורדים והקינמון.

  • 02.

    בסיר קטן מניחים את מרכיבי הסירופ ומבשלים על להבה נמוכה כ- 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    פורסים מחצית מהבצק על תבנית מלבנית עם שוליים ומניחים את תערובת האגוזים והבוטנים, מהדקים היטב ומניחים את מחצית הבצק השנייה מעל ובעזרת סכין חדה ושפיצית חורצים קוביות קטנות.

  • 04.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 25-30 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 05.

    מוציאם מהתנור וחוזרים עם סכין על כל חריצי הבצק , כשהמאפה חם והסירופ מצונן מוזגים את הסירופ מעל המאפה.

  • 06.

    להקציף שמנת לזלף מעט מעל ולקשט עם פיסטוק טחון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.