גפילטע פיש לראש השנה
קציצות דג עדינות וטיפה מתקתקות שאין ארוחת ראש השנה או פסח בלעדיהן. מתכון מסורתי שממש קל להכין

המרכיבים ל 14 יחידות:
- 1 קרפיון גדול (כ-1.7 ק"ג) - את הפילה (בשר הדג) והעור מבקשים לטחון ומשתמשים לתערובת הקציצות. ראש ועצמות שומרים לציר
- ראש ועצמות דג הקרפיון
- 2 בצלים קלופים
- 3 גזרים קלופים
- 1 שורש סלרי קטן או 2 ענפי סלרי חצויים
- 1/2 כפית גרגרי פלפל שחר שלם (לא חובה)
- 1/2 כפית פלפל אנגלי שלם
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/4 צרור שמיר
- בשר דג הקרפיון - טחון
- 1 בצל גדול (או 2 בינוניים) קלוף טרי טחון במעבד מזון או מגורר דק
- 2 ביצים
- 1/4 כוס נוזלים מהציר או מים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מחוקה מלח ו1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל מרכיבי הציר בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 40 דקות. מסננים, שומרים את הנוזלים ואת הגזרים.
טיימר מופעל
-
02.
שמים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב.
-
03.
מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים-שלוש (לפחות שעה ועד לילה).
-
04.
מחממים את נוזלי הציר בסיר רחב ובנתיים מכינים מתערובת הדג קציצות אליפטיות. כשהציר רותח מנמיכים ללהבה נמוכה ושמים את הקציצות בסיר.
-
05.
מביאים לסף רתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהקציצות מתייצבות, מקבלות צבע בהיר וצפות במים.
-
06.
מסננים ומעבירים לכלי עם מכסה. מצננים במקרר 3 שעות לפחות. פורסים את הגזרים ששמרנו מהציר, מניחים על כל קציצה פרוסת גזר ומגישים קר עם חזרת.