עינוגיות קוקוס, תות ושמנת
מכירים את העוגות הקטנות שמפארות טקסי תה בסדרות הבריטיות? אז כאלה. תחתיות קוקוס פריכות, ריבת תות משובחת ושמנת. העינוגיות האלה ישמחו גם את הנמנעים מגלוטן
המרכיבים ל12:
- ¾ כוס (60 גרם) קוקוס טחון
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- 50 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
- ¼ כוס תמצית שקדים
- ½ כפית קורנפלור
- 2 כפות קונפיטורה תות שדה (משובחת ככל האפשר)
- 4-3 כפות שמנת חמוצה של פעם 27%
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית שקעים ב־12 עטרות נייר מס' 4 זורים 2 כפות מהקוקוס (10 גרם) על תחתית עטרות הנייר.
-
02.
טוחנים את הסוכר עם הקוקוס הנותר בבלנדר. טורפים את החמאה בקערה. מוסיפים את תערובת הסוכר והקוקוס יחד עם תמצית השקדים ועם הקורנפלור וטורפים לתערובת אחידה. מהדקים לגוש. מניחים חצי כף מידה מהתערובת בכל עטרת נייר. לוחצים על תערובת הקוקוס בתחתית כוס קטנה כדי לשטח אותה על תחתית עטרות הנייר. אופים במשך 12-10 דקות עד שתחתיות הקוקוס מזהיבות קלות. מוציאים מהתנור ומצננים חצי שעה. מרפדים מגש בשכבה כפולה של נייר סופג. מוציאים את תחתיות הקוקוס מעטרות הנייר ומניחים על הנייר הסופג. משהים שעה לפחות. (עד כאן אפשר להכין מראש, לארוז בקופסה מרופדת בנייר סופג ולשמור יום־יומיים במקרר או לאחסן במקפיא).
טיימר מופעל
-
03.
לפני ההגשה (אפשר גם שעה־שעתיים קודם) מורחים כחצי כפית קונפיטורה במרכז כל תחתית קוקוס. בוחשים את השמנת החמוצה כדי לתת לה מרקם חלק ומזלפים (או מניחים בכפית) תלולית שמנת במרכז.הערה: אם ממלאים את התחתיות שעה־שעתיים מראש, מאחסנים אותן במקרר בכלי מכוסה מרופד בנייר סופג, ומעבירים אותן לכלי ההגשה ברגע האחרון. הטעם לא נפגם בקירור, אבל הקונפיטורה עלולה לחלחל למטה.