סלט אגסים עם אנדיב, רוקט, פקאן וקוביות פטה קראנצ׳יות
סלט אגסים עם אנדיב, רוקט ופטה קראנצ'יות הוא סלט יפיפה וטעים שמשלב את הטעמים המתוקים של האגסים עם הפריכות של פקאנים ופטה קראנצ'י. הוא מוגש עם רוטב עשוי משמן זית, דבש וחרדל, ומקושט בטעמים טריים של נענע ואורגנו. המנה מושלמת כפתיחה לארוחה או כגיבוי לאירוח קל.

המרכיבים ל 5 מנות:
- 1/2 חבילת בצק פילו מעדנות מופשר (250 גרם)
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1 גביע (250 גרם) פטה עיזים 16% פיראוס
- 1 חבילת רוקט חתוך גס
- 2 יחידות אנדיב מפורק לעלים
- 3 אגסים גדולים פרוסים
- 1/4 כוס עלי נענע
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית חרדל
- 1 כף דבש
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 פלח רוקפור (140 גרם)
- 100 גרם פקאן קלוי שבור גס
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הפטה לקוביות.
-
02.
מניחים עלה פילו, משמנים בחמאה מומסת ומקפלים לאורך לחצי ואח"כ לרבע.
-
03.
מניחים קוביית פטה, סוגרים את הצדדים ומקפלים לקובייה.
-
04.
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־15 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
טיימר מופעל
-
05.
בקערה מערבבים את מרכיבי הסלט עם מרכיבי הרוטב ומניחים בצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל רוקפור ופקאן ומניחים קוביות פטה קראנצ'יות.