מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר | השף הלבן

מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר

מרק חמצמץ שהוא ארוחה בזכות הקציצות שמתבשלות בו

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

לקציצות:
  • 1 בצל קטן קלוף
  • 3 שיני שום
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/3 כוס עלי כוסברה
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 כפות פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן) או קמח תפוחי אדמה
למרק:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 חבילת עלי מנגולד נקיים קצוצים
  • 2-3 ענפי סלרי (עם העלים) קצוצים
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס חומוס סנפרוסט (אין צורך להפשיר)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה ומעבדים בפולסים עד שהם קצוצים דק-דק. מעבירים לקערה עם הביצה, הבשר ופירורי הלחם, מערבבים ולשים בידיים לעיסה אחידה. שומרים במקרר בזמן הכנת המרק.

  • 02.

    מכינים את המרק: מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים שום, מנגולד וסלרי ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים כורכום, כמון, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים חומוס ו-6 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 15 דקות. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    יוצרים מהכדורים קציצות קטנות ושמים במרק. מבשלים כ 20 דקות עד שכדורי הבשר מבושלים. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.