פשטידת פטריות טבעונית
פשטידת פטריות טבעונית מעולה שמכינים על בסיס טופו ומשקה שקדים. הטופו ומשקה השקדים מבטיחים עסיסיות וגם מרקם שקל לחתוך מבלי שהפשטידה תתפרק

המרכיבים ל 6 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קלופים וקצוצים
- 3 סלסלות פטריות נקיות פרוסות (הגדולות - חצויות ופרוסות)
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כפית עלי תימין
- 1/2 כפית מחטי רוזמרין קצוצות
- 3-4 עלי מרווה קצוצים
- מלח ופלפל – לפי הטעם
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
- 1 כוס משקה סויה או משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 כפות קמח (אפשר ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
-
02.
מחממים כף שמן זית בסוטאז' או מחבת גדולה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ 5 דקות עד תחילת הזהבה. מעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים כף שמן נוספת ומטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב כ 2 דקות. מוסיפים שום, תימין, רוזמרין, מרווה מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות עד שהפטריות מגירות נוזלים ומתרככות. אם יש עוד נוזלים מסננים את הפטריות ומצרפים לקערת הבצל. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
טיימר מופעל
-
04.
שמים את מרכיבי הבלילה במעבד מזון וטוחנים לקרם. מוסיפים לקערה ומערבבים.
-
05.
מעבירים לתבנית ואופים כ 50 דקות עד שהמאפה מתייצב.
טיימר מופעל
-
06.
בתאבון!