פשטידת פטריות טבעונית - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פשטידת פטריות טבעונית

פשטידת פטריות טבעונית מעולה שמכינים על בסיס טופו ומשקה שקדים. הטופו ומשקה השקדים מבטיחים עסיסיות וגם מרקם שקל לחתוך מבלי שהפשטידה תתפרק

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פטריות טבעונית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים
  • 3 סלסלות פטריות נקיות פרוסות (הגדולות - חצויות ופרוסות)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1/2 כפית מחטי רוזמרין קצוצות
  • 3-4 עלי מרווה קצוצים
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
לבלילה:
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1 כוס משקה סויה או משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 כפות קמח (אפשר ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    מחממים כף שמן זית בסוטאז' או מחבת גדולה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ 5 דקות עד תחילת הזהבה. מעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מחממים כף שמן נוספת ומטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב כ 2 דקות. מוסיפים שום, תימין, רוזמרין, מרווה מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות עד שהפטריות מגירות נוזלים ומתרככות. אם יש עוד נוזלים מסננים את הפטריות ומצרפים לקערת הבצל. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    שמים את מרכיבי הבלילה במעבד מזון וטוחנים לקרם. מוסיפים לקערה ומערבבים.

  • 05.

    מעבירים לתבנית ואופים כ 50 דקות עד שהמאפה מתייצב.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 06.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.