מתכון פשטידת פטריות וכרשה | השף הלבן

פשטידת פטריות וכרשה

פשטידה טעימה עם רוטב ממכר שמתאימה לכל אירוח ולכל ארוחה

מאת: תמר שכטר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פטריות וכרשה

המרכיבים למנות 12:

לפשטידה:
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 2 סלסילות פטריות
  • 3 כרשות צעירות ורעננות
  • 1 חבילת גבינת לבנה 750-840 גרם 5% של תנובה
  • 2 שמנות לבישול 10% של תנובה
  • 1/2 שקית גבינה מגורדת של תנובה
  • 4 כפות שמן
  • תבנית אפיה מלבנית
לרוטב:
  • 1 שמנת לבישול של תנובה
  • סלסלת פטריות
  • כף אבקת מרק פטריות
  • כף קמח
  • חצי ליטר חלב (ניתן להמיר לשמנת)

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים במחבת את השמן, פורסים את הכרישה לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ כולל הלבן והירוק ומטגנים קלות כשתי דקות על אש בינונית. מוצאים לצינון. מחממים את המחבת שוב, פורסים את הפטריות ומטגנים כחמש דקות על אש בינונית ומוציאים לצינון.

  • 02.

    מחממים את התנור ל-150 מעלות.

  • 03.

    מערבבים את כל החומרים (למעט הפטריות והכרשות) עד לבלילה אחידה ולבסוף מוסיפים את הפטריות והכרשה.

  • 04.

    אופים חצי שעה ובודקים הפשטידה יבשה במרכז ואם לא מוסיפים 5 דקות ושוב עד שיוצא קיסם יבש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    ניתן להוסיף ב-5 דקות האחרונות חופן גבינה מגורדת של תנובה מלמעלה. אופן הכנת הרוטב:

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מרסקים חצי סלסלת פטריות בבלנדר ומוסיפים את החלב והקמח.

  • 07.

    שופכים לסיר ומוסיפים שמנת, אבקת מרק חותכים ואת מה שנשאר מהפטריות בחתיכות קטנות. מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(54)