פשטידת פטריות וכרשה
פשטידה טעימה עם רוטב ממכר שמתאימה לכל אירוח ולכל ארוחה
המרכיבים למנות 12:
- 4 ביצים
- 1/2 כוס קמח
- שקית אבקת אפיה
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 2 סלסילות פטריות
- 3 כרשות צעירות ורעננות
- 1 חבילת גבינת לבנה 750-840 גרם 5% של תנובה
- 2 שמנות לבישול 10% של תנובה
- 1/2 שקית גבינה מגורדת של תנובה
- 4 כפות שמן
- תבנית אפיה מלבנית
- 1 שמנת לבישול של תנובה
- סלסלת פטריות
- כף אבקת מרק פטריות
- כף קמח
- חצי ליטר חלב (ניתן להמיר לשמנת)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת את השמן, פורסים את הכרישה לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ כולל הלבן והירוק ומטגנים קלות כשתי דקות על אש בינונית. מוצאים לצינון. מחממים את המחבת שוב, פורסים את הפטריות ומטגנים כחמש דקות על אש בינונית ומוציאים לצינון.
-
02.
מחממים את התנור ל-150 מעלות.
-
03.
מערבבים את כל החומרים (למעט הפטריות והכרשות) עד לבלילה אחידה ולבסוף מוסיפים את הפטריות והכרשה.
-
04.
אופים חצי שעה ובודקים הפשטידה יבשה במרכז ואם לא מוסיפים 5 דקות ושוב עד שיוצא קיסם יבש.
טיימר מופעל
-
05.
ניתן להוסיף ב-5 דקות האחרונות חופן גבינה מגורדת של תנובה מלמעלה. אופן הכנת הרוטב:
טיימר מופעל
-
06.
מרסקים חצי סלסלת פטריות בבלנדר ומוסיפים את החלב והקמח.
-
07.
שופכים לסיר ומוסיפים שמנת, אבקת מרק חותכים ואת מה שנשאר מהפטריות בחתיכות קטנות. מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומגישים.