מנת פתיחה לאירוח – מתכון לסלסלה יפייפיה במילוי גבינה | השף הלבן

סלסלות קדאיף במילוי פטריות וגבינת פטה

מנה יפהפייה וטעימה שמגישים לאורחים מיוחדים. אפשר להכין כל חלק במתכון מראש ורק לחמם ולהגיש סמוך לארוחה.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלסלות קדאיף במילוי פטריות וגבינת פטה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 15-17:

לסלסלות:
  • ½ חבילה (200 גרם) עלי קדאיף, מופשרים ע״פ הוראות היצרן (או עלים טריים שניתן לקנות בשווקים)
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • ½ כפית אבקת שום
  • ½ כפית מלח
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לחצאים ואז לפרוסות דקות
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • מעט פלפל שחור
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • ½ כוס יין לבן יבש
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס"
לקישוט:
  • צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
  • עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

  • 02.

    מפרידים את שערות הקדאיף בידיים, בעדינות ובסבלנות עד שהם מופרדות לגמרי. שופכים עליהן את החמאה והתבלינים ומערבבים בידיים, בעדינות, עד שכל השערות מכוסות בחמאה.

  • 03.

    יוצרים סלסלות עגולות על נייר האפייה בצורת קן של ציפור, או לחילופין אפשר להשתמש בתבניות קאפקייקס מסיליקון ולרפד אותן בשערות קדאיף.

  • 04.

    אופים כ10-15 דקות עד שהקדאיף זהוב. מצננים ושומרים בקופסא אטומה עד ההגשה.לפטריות:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ15 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 20-30 דקות עד שרוב הנוזלים נעלמים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות או עד שהוא מתאדה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר לשמור את הפטריות בקופסא במקרר ולחמם סמוך להגשה.הרכבת המנה:מניחים כף גדושה על פטריות על כל סלסלה ועליה מפזרים פטה בנדיבות. מסיימים במעט צנוברים, חתיכת עגבניה ועלה פטרוזיליה לקישוט.מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.