מאפינס טבעוניים מלוחים עם פסטו ירוקים ועגבניות מיובשות
אולגה טוכשר עם מתכון למאפים אישיים טבעוניים בטעמים איטלקיים של פסטו ועגבניות מיובשות שמכינים בקלי קלות
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אולגה טוכשר
עיצוב: אולגה טוכשר
המרכיבים ל10:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 240 מ"ל (1 כוס) כוסות משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
- 1 כפית חומץ או מיץ לימון
פסטו ירוקים:
- 1 צרור עלי כוסברה
- 1 צרור עלי פטרוזיליה
- 1 צרור עלי בזיליקום
- 4 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
תוספת:
- חופן עגבניות מיובשות חתוכות דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית שקעים.
-
02.
שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
-
03.
מוסיפים את משקה הסויה, השמן וחומץ או מיץ לימון ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.
-
04.
מכינים את הפסטו: שמים את כל העלים במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים את שמן הזית והמלח וטוחנים שוב למרקם משחתי.
-
05.
מוסיפים לבלילה כ-4 כפות מהפסטו ועגבניות מיובשות ומערבבים בכמה תנועות.
-
06.
ממלאים את השקעים עד ¾ גובה, מרססים מעל מעט תרסיס שמן ואופים את המאפינס כ-25 דקות, או עד שהםמתייצבים, מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים מיד או שומרים בכלי אטום.
הכנת? כאן מדרגים