מאפה ברוקולי וכרובית עם קדאיף
יונית צוקרמן עם מתכון מיוחד ומפתיע לפשטידה לשבועות, עם בסיס של שערות קדאיף! מאפה מיוחד וטעים, מושלם לאירוח, שלא כדאי לכם לוותר עליו בחג הקרוב.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל16-18:
לבסיס הקדאיף:
- 500 גרם שערות קדאיף
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת או שמן זית
- קורט מלח
למלית:
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית פלפל לבן
- כפית מלח
- 1/2 שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1/2 שקית (400 גרם) ברוקולי של סנפרוסט - מופשר ומסונן
- 1/2 שקית (400 גרם) כרובית של סנפרוסט - מופשרת ומסוננת
- 1 בצל סגול קלוף חצוי ופרוס
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 30x20
הוראות הכנה:
-
01.
התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים שערות קדאיף בקערה ומפרידים ביניהן בידיים. יוצקים עליהן חמאה או שמן זית ומלח ומערבבים בידיים כך שהשערות יצופו מכל הצדדים בשמן.
-
02.
מהדקים לבסיס התבנית באופן אחיד.
-
03.
שמים בקערה שמנת להקצפה, שמנת חמוצה, תבלינים וחצי מכמות גבינת המוצרלה וטורפים.
-
04.
מפזרים על הקדאיף בתבנית ברוקולי, כרובית ובצל סגול, יוצקים את בלילת השמנת, בוזקים את יתרת הגבינה מעל הכל ואופים כ-50 דקות עד שהבלילה מתייצבת.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים חם לצד סלט טרי.
-
06.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים