איך מכינים אורז? כל הטיפים להכנת אורז מושלם
האורז הוא מאכל מפתח במטבח אותו ניתן לשלב במגוון של מאכלים. מרכיב זה כל כך שימושי, שתרבויות רבות בעולם אמצו אותו לחיק התבשילים המסורתיים שלהן. מאורז בסמטי רך לאורז סושי דביק, כל סוג של אורז דורש שיטת הכנה המתאימה לו להשגת המרקם המושלם והטעם הטוב ביותר. במאמר זה נלמד מהי השיטה הטובה ביותר להכין את הסוגים השונים של האורז, כדי שתוכלו להפוך למקצוענים של ממש בתחום.

איך מכינים אורז יסמין ואורז בסמטי?
המענה על השאלה איך מכינים אורז אינו יכול להיות כללי, שכן לכל אחד מסוגי האורז שיטת הכנה מתאימה משלו. לאורז היסמין והאורז הבסמטי ישנו מבנה דומה המתבטא בצורה מוארכת ודקיקה. לבישול מטבי של הסוגים הללו מומלץ קודם כל לשטוף את הגרגירים במים קרים, כדי להיפטר מעמילן או לכלוכים. השטיפה מסייעת גם במניעה של היווצרות גושים של אורז בסיר.
לאחר השטיפה עולה התהייה, מהו היחס הנכון בין האורז למים? במקרה הזה נשתמש בכוס וחצי של מים על כל כוס של אורז. כך נבטיח היווצרות של מנה אוורירית.
לשם ההכנה ממש יש להרתיח סיר עם מים, להוסיף את האורז השטוף ומעט מלח. כעת, הורידו את האש לחום הנמוך ביותר וכסו את הסיר עם מכסה. בשלו את המנה במשך כרבע שעה ועד עשרים דקות וכבו את האש. בשלב זה הימנעו מפתיחה של הסיר והניחו לאורז לשבת בסיר הסגור למשך כחמש דקות, כדי לאפשר לאדים להשלים את תהליך הבישול. כעת, פתחו את המכסה והפרידו בין הגרגירים בעדינות עם מזלג.
שיטת בישול זו תתאים גם לסוגי אורז אחרים כמו אורז לבן או פרסי.
איך לבשל אורז מלא (אורז חום)?
אורז מלא או אורז חום עשוי למעשה מגרגירים אשר נותרו עדיין בקליפתם, מהם הסירו בתהליך העיבוד את שכבת המוץ הראשונית. הוא מכיל שכבת סובין עשירה במרכיבים תזונתיים נפלאים לגוף האדם. אורז מלא דורש יותר זמן הכנה בגלל שהוא עדיין מצוי בתוך קליפה.
כדי להכין את המנה יש לשטוף את הגרגירים תחת מים קרים. לאחר מכן יש לוודא שאתם משתמשים ביחס של שתי כוסות מים לכל כוס אורז במהלך ההכנה. למעשה, אנו עושים שימוש ביותר מים כדי לאפשר זמן בישול ארוך יותר.
בסיר ערבבו יחד כוס אורז, שתי כוסות מים ומעט מלח. הביאו את התערובת לרתיחה והורידו את האש לחום הנמוך ביותר וכסו את הסיר במכסה. המשיכו לבשל במשך כשלושת רבעי השעה ועד כחמישים דקות, או עד שהמים התאדו לגמרי והאורז נעשה רך. בסיום, כבו את האש ואפשרו לאורז לנוח בסיר הסגור למשך כעשר דקות.
אורז בר
רבים תוהים לחשוב כי אורז בר הוא אורז של ממש, אך עובדה זו אינה נכונה. למעשה, אורז בר הוא למעשה זרע של דגן הגדל בסין ובצפון אפריקה. למעשה, מאכל זה הוא אפילו אינו קרוב ישיר של האורז אותו אנו מכירים, אך בשל התכונות הדומות בין השניים נהוג להתייחס אליו כאורז לכל דבר ועניין.
לשם הכנת המאכל שטפו את הגרגרים במים כדי להבטיח שהם נקיים. בעת הבישול צריך להיות יחס של שלוש כוסות מים לכל כוס אורז. המים הרבים מסייעים בריכוך השכבה החיצונית של הזרעים.
כעת, מוסיפים לסיר מים ומביאים אותם לרתיחה. לאחר מכן מוסיפים את האורז ומעט מלח. מורידים את האש ומכסים את הסיר במכסה. משך הבישול במקרה זה הוא בין שלושת רבעי השעה לבין כחמישים דקות. במקרה זה אורך הבישול עשוי להשתנות מפעם לפעם, לכן מומלץ לבדוק את רמת הרכות לאחר כארבעים דקות של בישול. תוכלו לדעת שהאורז מוכן כאשר הגרגירים יחלצו מקליפתם והם יהפכו רכים אך מעד פריכים ללעיסה. בסיום, סננו את המים המיותרים והפרידו בין הגרגירים עם מזלג.
לסיכום, אם אתם רוצים להיות אשפים בבישול אורז עליכם להכיר את המאפיינים הייחודים של הסוגים השונים, כדי לבחור את צורת הבישול המתאימה. בין אם מדובר באורז בסמטי, אורז מלא או אורז בר, חשוב להקפיד לשטוף את הגרגירים, להקפיד על יחס נכון של מים ולהכיר את זמני הבישול הנכונים. כך תוכלו ליהנות מאורז משובח וטעים בכל פעם.
