2 מתכוני חובה בבית עם ילדים
בכל בית עם ילדים ידוע שלא כל מנה מתקבלת עליהם בברכה. ילדים מעדיפים אוכל פשוט וקליל, ופעמים רבות דוחים מנות שנראות להם מורכבות מדי, או משלבות מרכיבים שנראים להם מוזרים ומשונים. בדרך כלל הם מקובעים באהבה שלהם למזונות מסוימים ולא מוכנים לגוון ולטעום מאכלים רבים שלא נראים לטעמם, מה שמותיר אותנו עם תפריט דיי בסיסי שלא כולל מרכיבים רבים שהם זקוקים להם.
כהורים, חשוב לנו מאוד להקפיד על התזונה הבריאה של ילדינו, להבטיח שהיא תהיה מאוזנת ועשירה בסיבים תזונתיים, וויטמינים וחומרים נוספים שהכרחיים לגדילתם התקינה. הדבר אינו כה פשוט, בהתחשב בבררנותם ועקשנותם של הילדים, אך הוא בכל זאת אפשרי.
איך ניתן לשלב מרכיבים בריאים בתזונת הילדים?
-
למלא בירקות: ירקות ופירות מכל הסוגים והמינים, בדגש על ירקות טריים חיוניים בכל גיל, ומכילים קשת רחבה של ויטמינים, מינרלים, סיבים וחומרים נוספים שהכרחיים לכל גוף, ובעיקר לגוף שגדל ומתפתח. השתדלו להוסיף ירקות כתוספת לכל מנה, ירקות ופירות כמנת ביניים והרגילו את הילדים לקינוחי פירות. הילדים עקשנים במיוחד? מומלץ לחתוך את הירקות או הפירות בצורה מושכת ויפה, לסדר אותם על צלחת ההגשה באופן מזמין ואומנותי שיהפוך את האכילה שלהם לחווייתית.
-
לשלב קטניות וסיבים: אם הילדים מסרבים לאכול קטניות כמו עדשים, שעועית ואפונה, וסיבים כמו כרובית וברוקולי, תוכלו "לעבוד עליהם" ולהחביא את המרכיב החשוב במנות שונות. אחת הדרכים הקלות היא להכין קציצות והמבורגר מבשר טחון, קטניות וירקות טחונים היטב, או להכין פירה מתפוחי אדמה וכרובית מעוכים יחדיו- כך הם יקבלו את מה שהם צריכים מבלי אפילו לדעת.
-
עצבו אוכל מזמין: אם האוכל שבצלחת יהיה מעוצב בצורה מעניינת, מצחיקה, חמודה או כיפית, לילדים יהיה הרבה יותר קשה להגיד 'לא'. למשל- קציצות דג בצורת דגים (והעין מאפונה!), קרקר בטטה בצורת פרחים, פשטידות קישואים או תרד קטנות ועגולות או רולדת גבינות ותרד בצורת שבלול.
בחרנו לכם שני מתכונים שמשלבים בריאות וטעם מנצח שאף ילד לא יכול לסרב להם:
פיצה בריאה
לא נולד הילד שלא אוהב פיצה. כשמכינים אותה בבית יחד, בזמן איכות קסום משותף, היא הופכת למאפה שמחמם גם את הנפש. הכנו לכם מתכון לפיצה בריאה במיוחד, עם המון ירקות בריאים:
בקערה, ערבבו קמח מחיטה מלאה עם מים פושרים, שמן זית, מלח ושמרים יבשים עד להיווצרות בצק. לושו אותו היטב, עד שיתקבל מרקם רך ללא גושים, כדררו לכדור ושמנו היטב. כסו את כדור הבצק והניחו להתפחה.
כשהבצק תפח, כעבור כשעה, צרו ממנו כדורים (בהתאם לכמות הבצק) ורדדו כל כדור לעיגול דק.
רסקו עגבניות וערבבו בקערה עם מעט שמן זית ושום כתוש, בזיליקום, מלח ופלפל- את רוטב העגבניות מרחו מעל הפיצה. פזרו מעל פירורי גבינה צהובה, גבינת מוצרלה וקשקבל, וכסו בתוספות. מומלץ להרבות בתוספות (הרי, יש כאן פתח להרבות בירקות)- בצל, עגבניות, פטריות, זיתים פלפל, גמבה, בטטה וקישואים (אולי הם יאהבו?).
אפו את הפיצות בתנור עד להשחמת הבצק, חתכו למשולשים והגישו.
פשטידת פסטה
פשטידת פסטה היא פטנט שפשוט לא יכול להיכשל- היא משלבת את הפסטה שאהובה על הילדים יחד עם גבינות ומצרכים בריאים נוספים, והופכת למעין "פיצה", גבינתית וטעימה עם מרקם רך וקרמי שפשוט כיף לאכול. הפשטידה מזמנת לנו הזדמנות להכניס למנה מרכיבים חיוניים שלא היו נאכלים בדרך אחרת, ויהיו בלתי נראים אחרי שלב האפייה.
הכינו חבילת פסטה בעלת צורה מעניינת. תוכלו לבחור בפרפרים, צינורות, תלתלים או כל צורה אחרת שהילדים שלכם מעדיפים ואוהבים לאכול. בזמן שהיא מתקררת, הכינו את הרוטב- בשלו עגבניות במים רותחים, קלפו אותן וחתכו אותן. במחבת עם מעט שמן זית, טגנו את העגבניות עם בצל, שום כתוש ותבלינים.
בקערה נפרדת, טרפו ביצים עם קמח קוסמין, גבינת קוטג', גבינת פרמז'ן ומעט שמנת חמוצה (אפשר להשתמש גם ביוגורט לבן או ב'גיל'). הוסיפו את רוטב העגבניות לתערובת וערבבו היטב עד לקבלת רוטב רוזה. הוסיפו את הפסטה, וערבבו היטב עד שהיא תתכסה כולה ברוטב. העבירו לתבנית משומנת בשמן או בחמאה, וקשטו בירקות- עגבניות שרי חצויות, עשבי תיבול או פטריות. אפו בתנור עד להזהבה.