תזונה בריאה יותר לילדים: מתכון ללביבות גבינה - השף הלבן

תזונה בריאה יותר לילדים: מתכון ללביבות גבינה

את הקשר בין תזונה לגדילה אין צורך להסביר, אבל איך מוודאים שהילדים צורכים את כל אבות המזון להם הם זקוקים? יוצרים מנות טעימות ומאוזנות שמכילות את כל מה שהם צריכים. תמרה אהרוני וגלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, עם מתכון עשיר בחלבון שלא רק הילדים יזללו אלא גם המבוגרים. עונה חדשה של "בית בריא", הפרויקט המשותף ל-ynet ותנובה מתחילה

מאת: עורך השף הלבן

הקשר בין תזונה לגדילת ילדים ברור לכולנו, אנחנו כהורים יודעים שהם צריכים לקבל את כל אבות המזון כדי אבל מה צריכים הילדים שלנו כדי לגדול כמו שצריך וכדי שאנחנו, ההורים, נדע שהם מקבלים את כל מה שהם זקוקים לו?
התשובה מאוד ברורה, כפי שמסבירה גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, שהצטרפה לתמרה אהרוני, בלוגרית אוכל ומתכונאית, באולפן, במסגרת פרויקט "בית בריא" המשותף ל-ynet ותנובה – לתנאי הסביבה ובמיוחד לתזונה נכונה יש השפעה גדולה על מימוש פוטנציאל הגדילה.
חשוב שיהיה לילד תפריט מאוזן שיכיל אנרגיה ורכיבי מזון החיוניים לגדילה כמו:

חלבונים 

אלו אבני הבניין של הגוף שחשובים במיוחד לגדילה. איפה הם נמצאים? במזונות כמו עוף, דגים וביצים ובמוצרי חלב שעשירים באופן טבעי בחלבון והם דרך טעימה וזמינה לשילוב חלבון בתפריט הילדים.

ברזל ואבץ

שני מינרלים שנמצאים בבשר, הודו וביצים וגם במזונות צמחיים, כמו טחינה מלאה, קטניות ואגוזים וגרעינים שונים.

ירקות

שיספקו לנו שלל ויטמינים ביניהם ויטמין A – שחשוב לגדילה ונמצא במיוחד בירקות כתומים וירוקים.
אז איך משלבים את כל אלו יחד? מרכיבים ארוחה מאוזנת שמכילה ירקות, חלבונים ודגנים מלאים, כמו במתכון הבא שמציגה תמרה יחד עם יובל שניר (9):

לביבות גבינה

לביבות טעימות, עשירות בחלבון, לצד ירקות חתוכים – מנה שתמרה מספרת שהילדים שלה אוהבים לטרוף. "זו הדרך שלי להכין להם אוכל בריא ומזין והכי חשוב, עשיר בחלבון. רק ככה אני רגועה שהילדים שלי מקבלים הכל כדי לגדול בריא", היא אומרת.

המרכיבים:

200 גרם גבינה לבנה
50 גרם פתיתי גבינה צהובה
1 ביצה
1/3 כוס קמח כוסמין
1/4 כפית אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
 

תוספות לבלילה:

זיתים, פסטו, עגבניות קצוצות

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את שני סוגי הגבינה, הביצה, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים קמח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
  3. מוסיפים לבלילה תוספות שאוהבים זיתים, פסטו, עגבניות קצוצות.
  4. מורחים מחבת נון סטיק בשמן זית ומנגבים בעזרת נייר סופג את העודפים.
  5. בעזרת כף יוצקים מהבלילה עיגולים למחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  6. מגישים עם ירקות חתוכים.

הערות ושדרוגים:

אפשר לאפות את הלביבות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים מעט את הנייר ויוצקים עליו את הלביבות, מומלץ למרוח מעט שמן גם על חלקן העליון של הלביבות. אופים כ-15 דקות עד שהלביבות זהובות.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום