פשטידת בצל – כל השדרוגים שכדאי להכיר

תוספת שישדרגו את פשטידת הבצל שלכם – לשים מעל, מתחת או בפנים

הבצל הוא אחד ממרכיבי הבסיס שיש בכל בישול, טעמו משדרג כל מנה והופך אותה להרבה יותר טעימה. אין זה משנה אם הוא מגיע בגרסתו החיה בתוך סלט קצוץ, אם הוא מטוגן כבסיס לתבשיל שאותו אנו מתכוננים להכין או אם הוא קלוי בתנור או אפילו אם מכינים ממנו ריבה מתקתקה. הבצל הוא ללא ספק שחקן מרכזי בכל הקשור לאוכל.

מאת: עורך השף הלבן
תוספות לפשטידת בצל

לכבוד
חג השבועות חשבנו כיצד ניתן לשדרג
פשטידת בצל, לפניכם התוצאות.

פשטידת בצל היא פשטידה טעימה, נימוחה ומלאת
טעמים. כאשר מוסיפים לבצל את השמיר, הפשטידה מקבלת טוויסט בשל טעמו הדומיננטי של השמיר. אם
אתם רוצים להגיש פשטידת בצל מדהימה שתקצור שבחים רבים זוהי הפשטידה עבורכם. להכנת
בצק הפשטידה תזדקקו לקמח, מלח, חמאה, ביצה ומים. להכנת המלית תזדקקו לבצל יבש, שום,
חמאה, מלח, פלפל שיור גרוס, אגוז מוסקט, שמיר, ביצים ומכל שמנת.

אופן ההכנה של הבצק: מכניסים את כל המצרכים של
הבצק למערבל, עוטפים בניילון נצמד והכניסו לשעה במקרר.

אופן ההכנה של המלית: פורסים את הבצל לטבעות,
בסיר גדול ממיסים חמאה, מוסיפים את השום ואת הבצל ומבשלים עד שהבצל נהיה שקוף,
מוסיפים תבלינים ואת השמיר ומצננים את התערובת. בקערה טורפים את הביצים והשמנת.
אחר כך מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה דק, שוטחים אותו על גבי תבנית
האפייה, מומלץ תבנית של פיירקס ומחוררים עם מזלג את הבצק. שופכים את המילוי על
הבצק ומעליו יוצקים את תערובת השמנת והביצים. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
ל- 45 דקות.

טעמן של הפטריות יחד עם הבצל הוא שילוב
מנצח, אם גם אתם חובבי הטעמים הללו מומלץ להגיש בחג הקרב את הפשטידה הנפלאה הזו על
שולחנכם. להכנת הפשטידה תדרשו במצרכים הבאים: בצלים קצוצים, פטריות שמפיניון, פטריות
פורטובלו, שיני שום קצוצות, בזיליקום טרי קצוץ, גבינת קוטג', גבינת פרמזן מגוררת,
ביצה, מלח ופלפל שחור ובצק עלים.

להכנת הפשטידה: בקערה מערבבים יחד
ביצה, גבינות, תבלינים ואת עלי הבזיליקום. במחבת גדולה יוצקים שמן זית ומטגנים את
הפטריות עם הבצל עד שהוא הופך לשקוף ומוסיפים את השום, לאחר מכן מעבירים את
התערובת למסננת להגרת הנוזלים. כעת הניחו את בצק העלים בתוך התבנית ומעליו את
המילוי. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואפו במשך 35 דקות.

מה מתאים יותר לחג השבועות מאשר פשטידת
בצל חלבית? להכנת הפשטידה הטעימה והקלילה הזו תצטרכו: בצלים גדולים, ביצים גדולות,
קוטג
,
קמח, אבקת אפייה, חמאה, גבינה צהובה מגורדת, גבינת עיזים מגורדת, מלח ופלפל שחור
גרוס.

להכנת הפשטידה נקצוץ בצל ונטגן אותו עם
שמן זית במחבת גדולה, הוסיפו את החמאה והמשיכו בטיגון עד שהבצל יקבל גוון זהוב. את
שאר המצרכים הניחו יחד בקערה וערבבו לתערובת אחידה. אחדו את הבצל עם התערובת,
ערבבו אותם יחד והעבירו לתבנית אפייה, שטחו את הפשטידה והכניסו לתנור שחומם ל- 180
מעלות לאפייה של 50 דקות או עד שהיא תקבל גוון זהב יפיפה.

זוהי פשטידה נהדרת המשלבת בתוכה את עלי
המנגולד הכה בריאים לצד הבצל המעניק להם טעם נפלא. יתרון נוסף של פשטידה זו הוא
שהפשטידה היא טבעונית וללא גלוטן. לכל מי שמעוניין בפשטידה סופר בריאה ומאד טעימה
זו ללא ספק הפשטידה עבורכם. המצרכים הנדרשים להכנת הפשטידה הם: שמן זית, בצל
בינוני קצוץ, שיני שום כתושות, עלי מנגולד, אגוז מוסקט, קמח חומוס או קמח עדשים
אדומות, להכנת ה"גבינה": אגוזי מקדמיה (ניתן להחליף בקשיו), שקד מולבן
(ניתן להחליף בקשיו), מים ומלח.

להכנת הגבינה של הפשטידה: השרו במים
רותחים את אגוזי המקדמיה והשקדים ל- 10 דקות, כעת הכניסו אותם למעבד מזון וטחנו עד
קרם חלק.

במחבת גדולה חממו שמן זית וטגנו בו את
הבצל, לאחר מכן הוסיפו את השום ולסיום הוסיפו את עלי המנגולד. ערבבו היטב והוסיפו
את אגוז המוסקט ויתר התבלינים עד שהעלים יאבדו מנפחם.
כעת הוסיפו את
הגבינה למחבת יחד עם קמח החומוס/עדשים וערבבו יחד, שפרו את התיבול במידת הצורך
והעבירו לתבנית אפייה. הכניסו אל תנור בחום של 180 מעלות לאפייה של ארבעים דקות.
יש לפרוס את הפשטידה רק לאחר שהיא התקררה והיא יציבה.

תוספות לפשטידת בצל

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.