תוספות שהופכות כל שקשוקה למעדן
אין כל ספק כי שקשוקה היא אחד המאכלים האהובים ביותר על החך הישראלי. רוטב עגבניות, ביצים, ירקות והכול בתבשיל מהביל אחד שאפשר ומומלץ לנגב בחלה טרייה. אז מה סוד הקסם של השקשוקה? ומה הופך שקשוקה רגילה לשקשוקה מעדן? בואו לגלות.

אין כל ספק כי שקשוקה היא אחד המאכלים האהובים ביותר על החך הישראלי. רוטב עגבניות, ביצים, ירקות והכול בתבשיל מהביל אחד שאפשר ומומלץ לנגב בחלה טרייה. אז מה סוד הקסם של השקשוקה? ומה הופך שקשוקה רגילה לשקשוקה מעדן? בואו לגלות.
קצת היסטוריה
השקשוקה מקורה במדינות ערב, פירוש שמה הוא "תערובת" והיא עשויה מביצים, פלפלים, בצל, שום ועגבניות. בישראל נפוצות שתי גרסאות למנה: האחת תוניסאית שבה על הבסיס מתווסף גם בצל והשנייה טריפוליטאית הכוללת בסיס שמורכב מעגבניות תבלינים ושום.
ניתן למצוא גרסאות של שקשוקה גם בטורקיה שם היא תופיע בשם – מנמן ויתווספו אליה אורגנו ונענע או גרסה נוספת המכונה אוז'ה הכוללת נקניקיות דוגמת נקניקיות מרגז.
למעשה, השקשוקה היא בעצם מנה המורכבת משאריות, כל השאריות מיום האתמול שהיה להן רוטב בתוספת ביצים הופכות לארוחה טעימה ומזינה.
שקשוקה אש
כפי שהבנתם למנה המצוינת הזו בסיס קבוע שאליו מתווספות תוספות שהופכות את המאכל לטעים במיוחד. אז במיוחד עבור כל חובבי החריף באשר הם, לפניכם מצעד החריפים שאותו ניתן להוסיף לשקשוקה כדי לקבל מנה חריפה אש.
בעת הכנת השקשוקה מיד לאחר שחתכתם את העגבניות לקוביות והכנסתם לסיר תוכלו להוסיף: פלפל ירוק חריף, פלפל אדום חריף (אפשר טרי ואפשר גם יבש) תבלין צ'ילי גרוס, טבעות של פלפל חלפיניו, שיפקה ואפילו תוכלו לשדרג את המנה באמצעות רטבים שונים של טבסקו או סרירצ'ה.
שקשוקה מהגינה
מי שאוהבת להוסיף למנות של האוכל שלו עשבי תיבול, יוכל ליהנות מהוספתם גם אל השקשוקה. מי שחובב את טעם הכוסברה, יהנה מטעמה המשובח בתוך המנה, הכוסברה ללא ספק תקפיץ את טעמי השקשוקה ותעניק להם עומקים חדשים. עשבי תיבול נוספים שניתן להשתמש בהם הם אורגנו ונענע כפי שמופיעים בגרסה הטורקית, תוכלו להוסיף עירית קצוצה על המנה בסיום הבישול כאשר כבר מזגתם אותה לצלחת. תוכלו להוסיף קצת שמיר ולהעניק לביצים טעם עדין של אניס וגם טרגון יכול להחמיא לטעמי המנה.
שקשוקה ירוקה
רבות דובר על כך ששקשוקה אינה חייבת להגיע דווקא על מצע של עגבניות, והינה הומצאה מנת שקשוקה על טהרת עלי התרד. את השקשוקה הזו ניתן להכין על בסיס שמנת מתוקה או לא, תלוי בטעמכם. וכמובן עם הרבה ביצים. למען האמת, השילוב של התרד, השמנת והביצים הוא פשוט מצוין ובהחלט מאוד מומלץ.
אך לא על התרד לבדו עומדת לה שקשוקה ירוקה. ניתן לשדרג אותה עם ירוקים נוספים דוגמת פטרוזיליה וכוסברה, אפשר להוסיף מעט נענע או בזיליקום וליהנות ממצע ירוק, בריא ומזין במיוחד.
שקשוקה עם גבינה
גבינה ידועה כמשדרגת לאומית במזון. היא משדרגת פשטידות, פסטות וגם שקשוקות. תוכלו להתפנק עם גבינה בולגרית או גבינת פטה על גבי השקשוקה החמה שלכם. מי שמעדיף גבינה צפתית בהחלט יוכל ליהנות ממנה על המנה גם.
כיוון שהשקשוקה חמה, הגבינה מתרככת עוד יותר וממש נמסה בפה. השילוב הזה מאוד טעים ומאוד מוצלח. תוכלו גם להוסיף גבינת עיזים רגילה, מתובלת בעשבי תיבול או עם פלפל שחור. וליהנות מהנימוחות של הגבינה אל מול החום של העגבניות והביצים.
שקשוקה בשרית
עולם המזון ותחום הקולינריה הם רחבים מאוד. בתבשילים רבים ניתן להוסיף כל מיני תוספות שמסייעות בהקפצת הטעמים הקיימות או לחילופין מעניקות גוון טעם שונה לחלוטין. דוגמה מצוינת לכך היא הוספה של בשר לשקשוקה.
תוכלו להוסיף נקניקיות מרגז כפי שעושים הטורקים וליהנות מטעם פיקנטי, תוכלו להוסיף חתיכות של נקניק סלמי אשר יעניקו לשקשוקה טעם מעושן במידת מה, למי שאוהב טעם מטוגן יותר ומעוניין בגרסה הקריספית, יוכל לטגן רצועות של נקניק הודו או כתף בקר במחבת נפרדת ולהגיש אותן לצד השקשוקה.
עוד אפשרות היא הוספה של בשר מפורר, כמו של בולונז. כמובן שאת הבשר הזה יש לבשל במחבת נפרדת עד לעשייה מוחלטת, ובעת הבישול של השקשוקה עצמה ניתן לשלב את הבשר עם העגבניות, להמשיך לבשל אותם יחד ורק אחר כך לשבור מעל את הביצים.
את הבשרים השונים תוכלו לתבל עם קימל, פלפל אנגלי, פלפל שחור גרוס וכמובן מלח.
תוספות שמוסיפות
על גרסת השקשוקה המוכרת ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו פטריות, פלפלים צהובים וירוקים, רצועות של גזר, קוביות בטטה, פרוסות חצילים מטוגנים וכל ירק שאתם אוהבים ומעוניינים להוסיף למנה.
