שוקולד לילדים – בפשטות ובמתיקות
האם יש צורך לשכנע ילדים לאכול שוקולד? כנראה שלא. האם יש צורך לעודד אותם להשתתף בפעילויות "חינוכיות", כמו בילוי משותף במטבח? לפעמים כן. הינה דרך נהדרת לשלב בין השניים וליהנות יחד : להכין מאכלים שוקולדיים יחד במטבח! מבטיחים שהילדים לא יעמדו מנגד, ילקקו את האצבעות וגם ילמדו דבר או שניים על רזי המטבח.

כדי שכל העסק הזה יהיה גם בטוח, גם לימודי וגם מהנה, הצטיידו מראש בסינרים המתאימים לילדים, שטפו את הידיים וודאו שילדכם עומד ביציבות בעמדת הבישול והאפייה במטבח. תוך כדי בישול מומלץ בחום להסביר לילדים מה עושים, שלב אחר שלב, לפרט מהיכן מגיעים המרכיבים השונים, מה תפקידם במתכון ובגדול – פשוט להכניס אותם לעניינים. מוכנים להתחיל? הינה כמה רעיונות למאכלים שוקולדיים שלגמרי מתאימים גם לילדים – משלב ההכנה ועד לטעימה.
קלסיקה מנצחת: כדורי שוקולד
כדורי שוקולד הם קלסיקה מנצחת ואהובה על ילדים בכל רחבי העולם, והעובדה שהם סופר קלים להכנה רק הופכת את כל המלאכה להרבה יותר מתגמלת. תוכלו להכין כדורי שוקולד המבוססים על ביסקוויטים ושוקולד כמיטב המסורת, או לשדרג בגרסה בריאה של קקאו, שיבולת שועל, שמן קוקוס ומרכיבים בריאים נוספים – שיהיו טעימים לא פחות! הידיים הקטנטנות ישמחו לפורר את הביסקוויטים עם מערוך או כלי אחר מותאם לילדים, לערבב במרץ ולכדרר כדורים קטנים, וגם לגלגל את הכדורים בתוספות אהובות שתוכלו לתת לילדים לבחור – סוכריות צבעוניות, שוקולד גרוס, קוקוס או רוטב שוקולד עשיר ומפנק.
שוקולד עם הפתעה: עוגיות שוקולד ואגוזי לוז
מעבד המזון והתנור אמנם עושים את רוב העבודה במתכון הזה, אך הקטנטנים יכולים ליהנות מהכנסת חומרי הבצק למעבד המזון, גלגולו לכדורים קטנים, יצירת חור באמצע העוגייה ומהכנסת שוקולד קרמי ונהדר למרכז כל עוגייה. הבצק מאוד עשיר ומורכב גם מקמח אגוזי לוז, ואם תרצו להאריך את התהליך המשותף תוכלו לרתום את הילדים לקילוף קליפת אגוזי הלוז, אם ישנה. יש ילדים שייהנו מזה מאוד ויש כאלה שימצאו את התהליך סזיפי במקצת, אבל תמיד תוכלו לרתום אותם לטקס גלגול העוגיות ומילוי שוקולד (אגב אכילת כמה שוקולדים, כמובן). אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס גם לתערובת העוגיות או להחליף את שוקולד החלב שבמילוי לשוקולד לבן או כל תחליף אחר שאתם אוהבים.
עוגת שוקולד בראוניז
עוגת שוקולד לא זקוקה ליותר מדי הקדמות. יש משהו בשילוב בין החמאה לסוכר לשוקולד הקטיפתי, ולמזיגה של אלו לתבנית, שימשוך גם את נטולי החוש הקולינרי הבסיסי אל המטבח, ויבטיח זמן הנאה משותף מענג מאין כמוהו. וכשהופכים את עוגת השוקולד לבראוניז נימוחים ועסיסיים – החגיגה כפולה ומכופלת! הילדים הגדולים יותר יוכלו להמיס את הסוכר והחמאה יחד במחבת ולערבב בזהירות, וגם הקטנים יוכלו לעשות זאת בשיתוף ההורים. זו גם הזדמנות מצוינת לחזק את שרירי הידיים ולטרוף יחד ביצים (הילדים מתים על זה!) וגם לשתף את הילדים בתהליך ההכנה, בחירת החומרים, התפקיד של השוקולד במתכון (תפקיד ראשי, כמובן) וגם לרקוח עוגת שוקולד פרווה בשימוש בשוקולד מריר ושמן במקום חמאה. לאחר שהבראוניז מוכנים, תוכלו לתת לילדים לפדר אבקת סוכר מעל או לפזר סוכריות צבעוניות. יום ההולדת של אחד מבני הבית מתקרב? זו סיבה לחגיגה! פזרו סוכריות צבעוניות, הדליקו נרות וחגגו מסיבת יום הולדת מוקדמת! רוצים לתרום לערכו התזונתי של הבראוניז? נקדו אותו יחד בפירות יער טריים או קפואים!
עוגיות שוקולד קורנפלקס
חושבים שהשילוב בין קורנפלקס לשוקולד שמור רק לילדים? יש לנו חדשות (טובות) בשבילכם: אתם הולכים ליהנות ממנו לא פחות! קחו את כל המשפחה למטבח וצאו לדרך, בהכנת העוגיות הממכרות והטעימות הללו, שהן גם מאוד קלות להכנה ומאוד מהירות. הילדים יכולים לשקול את החומרים הדרושים למתכון עם תיווך שלכם, ועבור הגדולים יותר זו הזדמנות מעולה ללמוד על ההבדל בין גרם למ"ל, ומה ההבדל בין חומרים נוזליים למוצקים. הקטנים יותר ישמחו להוסיף את המרכיבים השקולים לקערה או לפורר את הקורנפלקס עם הידיים הקטנות שלהם. הבונוס המשמעותי של עוגיות הקורנפלקס הללו טמון בעובדה שהן בכלל לא מערבות את התנור במלאכה – ולכן מאוד מתאימות לילדים. פשוט מכינים את העוגיות, מניחים להן לבלות מעט במקפיא וזוללים יחד!
