רעיונות לעוגיות ביתיות
גם העוגיות המפוארות ביותר הגודשות את בתי הקונדיטוריה המשובחים ברחבי הארץ, לא יוכלו להתחרות עם עוגייה ביתית טעימה ונימוחה, בניחוחות משגעים המתפזרים בכל החדרים. לא משנה אם אתם רוצים לגוון את קופסת העוגיות הקבועה שלכם או שמתחשק לכם להיזכר בקלאסיקות נפלאות ומתוקות, הכנו לכם מדריך שכולו השראה, עם שלל רעיונות לעוגיות ביתיות. מהשוקולד צ'יפס האהובה […]

גם העוגיות המפוארות ביותר הגודשות את בתי הקונדיטוריה המשובחים ברחבי הארץ, לא יוכלו להתחרות עם עוגייה ביתית טעימה ונימוחה, בניחוחות משגעים המתפזרים בכל החדרים. לא משנה אם אתם רוצים לגוון את קופסת העוגיות הקבועה שלכם או שמתחשק לכם להיזכר בקלאסיקות נפלאות ומתוקות, הכנו לכם מדריך שכולו השראה, עם שלל רעיונות לעוגיות ביתיות. מהשוקולד צ'יפס האהובה ועד לעוגיות המתפקעות מקרם מתוק – הכינו את כוס הקפה, כי הנה הן באות, שלל עוגיות משמחות!
מה מבדיל את העוגיות זו מזו?
הבצק ממנו עשויים כדורי האושר הקטנים רק נראה דומה. למעשה, גם המינונים משתנים מבצק לבצק, גם חומר הגלם העיקרי (שלרוב יהיה קמח אך יכול להיות גם שיבולת שועל, סולת ואפילו שקדים) וגם האופן בו הן נאפות. יש לא מעט שיטות אפייה שיכולות לשנות באופן ניכר את הטעם והמרקם של העוגיות השונות. כך למשל, אם נטיל באמצעות כף מהמלית, היא עשויה להשתטח באפייה וכך נקבל, למשל, עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות ויפות. סוג אחר של מלית או בצק משתייך לזן המגולגל. העוגיות האלה עשויות מבצק פריך לרוב, עליו נרחיב מיד, המגולגל לכדי רולדה ארוכה ממנה חותכים באמצעות סכין או גלגלת רולדות קטנות ומגולגלות.
יש גם ממתקים קטנים שמכינים באמצעות פעולת דחיסה, כמו עוגיות מרוקאיות, מרנג או מקרון צרפתי. בעוגיות מהסוג הזה, הבצק הרך נכנס לתוך "מכבש" או שקית זילוף המצמצמת את נפחו ודוחפת את הבצק דרך דיסקים דקורטיביים היוצרים צורות שונות לפני האפייה. לבסוף, יש גם בלילות שאין צורך לאפות כלל, אלא רק לערבב את המצרכים, לעצב את הצורה הרצויה ולצנן במקרר או במקפיא. כדורי שוקולד, לדוגמה, משתייכים לקטגוריה הזו. כעת, ללא שהות נוספת, נעמיק בסוגי העוגיות השונים.
הפריכות
-
קווים לדמותן:
עוגיות המבוססות על בצק פריך נחשבות לפופולריות מאוד בארץ ובעולם, זאת בשל טעמן העדין, המרקם הקראנצ'י ואינספור הוואריאציות שאפשר ליצור מהן. המרכיבים לבצק הפריך די בסיסיים, אך כדי שהוא יהיה מושלם חשוב לעבוד עם חמאה קרה ומומלץ להשתמש בקמח ייעודי לעוגיות (כיוון שכמות הגלוטן בו נמוכה יותר). בנוסף, העדיפו להשתמש באבקת סוכר במקום סוכר, כדי לקבל מרקם עדין ופציח יותר.
-
איזה עוגיות מכינים מבצק פריך?
עוגיות ריבה קלאסיות, אלפחורס נימוחים, אוזני המן מסורתיות, עוגיות שוקולד צ'יפס, תמרים מגולגלות ושלל עוגיות במילויים שונים לבחירתכם – נוטלה, חלווה, ריבת חלב, ממרח לוטוס וכדומה.
סולת, קדימה, סולת!
קווים לדמותן:
הסולת היא למעשה קמח שאינו נטחן עד תום, ולכן היא מאופיינת במרקם רך, עדין ונהדר המתאים במיוחד לעוגיות או עוגות מתוקות, בעיקר במטבח הצפון אפריקאי. את המאפים הקטנים והמתוקים אפשר גם לטגן, כשהתוצאה המתקבלת שונה במרקמה ובטעמיה מעט.
איזה עוגיות מכינים מסולת?
לרוב עוגיות הסולת יכילו כמות נכבדת של דבש ולעתים נבחר לגלגל אותן במילויים שונים, כמו תמרים, ג'ינג'ר, קינמון וציפורן.
האווריריות: מרנג
קווים לדמותן:
מתכונים המתחילים ב"יש להקציף ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה" יודעים מה הם עושים, כיוון שכך מתחילות כל האגדות עמוסות הסוכר – וגם המרנג שלפנינו. בעברית הוא עונה לשם מקצפת, והוא מורכב מביצים מוקצפות עם סוכר שמעוצבות לכדי צורות שונות ואפויות בתנור.
מה מכינים ממרנג?
עננים תפוחים ומלאי אושר! מרנג הוא הבסיס להכנת מקרון צרפתי, פאי לימון, פאבלובות חגיגיות וגם נשיקות האפויות בעטרות נייר.
קשות מבחוץ עם לב זהב: ביסקוטי
קווים לדמותן:
האיטלקים מכנים אותם גם "קנטוצ'יני" אך אנחנו מעדיפים לקרוא להן פיסות אושר קטנות ופריכות. פירושה של המילה ביסקוטי היא "אפוי פעמיים" – וזו גם הסיבה למרקם הקשה והפריך שלהן. את הביסקוטי מכינים כגליל ארוך אותו אופים פעם ראשונה בצורה זו ואז פורסים לפרוסות דקות ואופים בשנית.
אילו סוגי ביסקוטי קיימים?
בגרסה המקורית מוסיפים לבלילת הביסקוטי אגוזים מסוגים שונים אך יש שלל גרסאות שתוכלו לאמץ, כמו הוספת צימוקים, שקדים וגם שוקולד.
הבריאות: משיבולת שועל ועד שומשום
קווים לדמותן:
לנמנעים מגלוטן או לאלו שרוצים להוסיף טאצ' של בריאות לחיים, נועדו תחליפים מצוינים לקמח המהווים את הבסיס לבלילה. שיבולת שועל, תמרים, טחינה, קוקוס או שומשום הם רק חלק מהתחליפים הללו והם הופכים לעוגיות נהדרות – וסופר בריאות!
