רעיונות למתכוני פיצה מהירים וקלים
פיצה היא מאכל אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, בארצנו הקטנטונת ובעולם הגדול. אבל לא תמיד מתחשק לנו להתעסק באפייה ממושכת, הכנת בצק לאורך שעות, בישול של רוטב על אש קטנה וההתעסקות הכללית בהכנתה של הפיצה. אז מה עושים? טוב ששאלתם! לפניכם רעיונות להכנתה בשיא המהירות!

פיצה היא מאכל אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, בארצנו הקטנטונת ובעולם הגדול. היא נחשבת למאכל רחוב, והיא טעימה באופן יוצא מן הכלל. יש משהו בשילוב של בצק עם עגבניות וגבינה מותכת לוהטת שפשוט משגע לנו את החושים. אבל לא תמיד מתחשק לנו להתעסק באפייה ממושכת, הכנת בצק לאורך שעות, בישול של רוטב על אש קטנה וההתעסקות הכללית בהכנתה של הפיצה. אז מה עושים? טוב ששאלתם! לפניכם רעיונות להכנתה בשיא המהירות!
פיצה-פיתה
פיצה-פיתה היא הגרסה המהירה ביותר להכנה של סוג של פיצה. היא מושלמת עבור ילדים בפרט כארוחת ערב מהירה, קלה וטעימה. את הפיתה פותחים באמצע – כך למעשה מקבלים שתי פיצות-פיתה, קצת קטשופ נפלא או רסק עגבניות, קצת אורגנו ושום גבישי ומעל פרוסת גבינה צהובה והינה לפניכם פיצה-פיתה מופלאה. כמובן שניתן לפזר על הגבינה טבעות זיתים או תירס או בעצם כל תוספת אחרת שאתם ממש אוהבים.
פיצה מבצק מוכן
כיום ישנן מאפיות אשר מוכרות את הבסיס של בצק הפיצה כקפוא וכמובן לאכילה. כל מה שנותר לכם לעשות הוא למרוח על הבסיס רוטב עגבניות בנדיבות, לפזר גבינה ותוספות כיד הדמיון הטובה. נציין שאת הרוטב ניתן לקנות כרוטב פיצה מוכן בצנצנת, או לרכוש רסק עגבניות לפיצה אשר מיוצר כבר עם התבלינים המזכירים את הרוטב של הפיצריות. גבינה אפשר לקנות בסופר מגורדת מראש או בחבילה כפתיתי מוצרלה ולפזר בנדיבות במינימום מאמץ. גם תוספות אפשר להקפיץ על הפיצה ישירות מכל קופסת שימורים. – זיתים, פטריות, טונה, אננס ואפילו חליפיניו לאמיצים שבכם.
פיצה מוקפאת מוכנה מראש
בכל סופר שאליו תגיעו תוכלו למצוא מגוון עשיר של פיצות קפואות שמוכנות תוך רגע בתנור. אם אתם רוצים שהפיצה שלכם כבר תגיע מוכנה זהו פתרון מצוין, אבל אם אתם רוצים להעמיק בטעמים נוספים שלא ניתן למצוא באריזה המוכנה, תוכלו להשתמש בפיצה זו כבסיס ולשדרג אותה במו ידיכם. תוכלו להוסיף לה עלי בזיליקום טריים, פרוסות של גבינת עיזים, תוכלו לפזר עליה גבינת צ'דר מגוררת ולהוסיף זיתים שחורים או פרוסות גדולות של פטריות פורטובלו. להכניס לתנור והופ! יש לכם פיצה מעולה בדיוק כמו שאתם אוהבים.
פיצה מלאווח גרסה מס.1
פיצה מלאווח היא כיף כפול 2 כיוון שהיא גם פיצה טעימה וגם כי היא מוכנה על גבי בצק שנפתח לעלים קריספיים במיוחד שפשוט כיף לנגוס בהם ולשמוע את הקראנץ'. בגרסה הראשונה אפשר להכין את הפיצה מלאווח על המחבת. מחכים שהמלאווח יתבל מעט, פותחים אותו באמצע, מוסיפים קשטופ או רוטב עגבניות, גבינה צהובה ותוספות וסוגרים. זוהי אחלה דרך להכין סגנונות שונים של פיצות ותוספות כי הן סגורות באמצע של העלים וכך כל ביס הוא הפתעה חדשה!
פיצה מלאווח גרסה מס.2
בגרסה הזו נאפה את הפיצה מלאווח כאשר תחילה נרדד מעט את בצק המלאווח אך נשמור על צורתו העגולה. לאחר מכן נוסיף קטשופ מתובלן או רסק עגבניות או רוטב פיצה מצנצנת, נוסיף גבינה צהובה מגוררת או פתיתי מוצרלה, מגוון תוספות אהובות ואז נחתוך את הפיצה לשמונה חתיכות (כמו שפורסים עוגה עגולה). ונגלגל כל חתיכת בצק מהחלק הרחב אל הדק. בסיום נכניס את הפיצה מלאווח לתנור ונאפה.
פיצה טורטייה
על מתכון לפיצה שמכינים על גבי טורטייה כבר שמעתם? אם לא, נא להכיר. את הפיצה הזו נכין על גבי טורטייה, נמרח בנדיבות קטשופ או רסק, או רוטב פיצה, נפזר גבינה צהובה או מוצרלה ונעטר עם התוספות האהובות עלינו מכל. אם אתם כבר ברוח המקסיקנית תוכלו להפציץ עם צ'ילי חריף והרבה תירס ואולי לפזר גם כמה חתיכות אננס שיהפכו אותה לקצת מתקתקה.
פשטידת פסטה פיצה
עוד גרסה נהדרת להכנת פיצה היא באמצעות פסטה וכפשטידה. הכינו את הפסטה, הניחו אותה בקערה והוסיפו רוטב עגבניות מצנצנת כדי שיהיה נוח לערבב את הפסטה היטב, שפרו תיבול לפי הטעם – אורגנו, שום, קצת פפריקה מלח ופלפל והוסיפו גם תוספות אהובות. העבירו אל תבנית אפייה, פזרו מעל הכול גבינה בנדיבות והכניסו לתנור.
לסיכום, ניתן לראות כי אכן יש שלל רעיונות ואפשרויות להכנת המאכל הכה אהוב הזה. ואף ניתן לבקש מהילדים עזרה בהכנתו וכמובן באכילתו.
