הלהיט של שבועות – קיש פטריות

קיש פטריות – הלהיט של שבועות

כן כן, אולי בגזרת הקינוחים עוגת גבינה היא הלהיט של שבועות, אבל בגזרת המאכלים החלביים אין לנו ספק שפשטידת או קיש פטריות (You name it) היא לגמרי הלהיט של החג! בשביל לשמור אתכם בעניינים החלטנו להקדיש את הכתבה הבאה למתכונים של קיש פטריות מכל הסוגים: עם בצל ירוק, עם בטטות ובעיקר עם גבינה.

מאת: עורך השף הלבן
קיש פטריות

אם בחנוכה יש לנו את הסופגניה, בפורים
יש לנו אוזן המן, בפסח יש לנו את המצה, אז בשבועות יש לנו את הפשטידה! פשטידה היא
שם כולל לסוגי מאפים המורכבים מבלילה ותוספות שונות לפי הטעם. מבין סוגי הפשטידות
תמצאו את הלזניות והקישים. לזניה מורכבת משכבות דקות של בצק עם מליות שונות, ואילו
הקיש הוא מאפה עגול המורכב מתחתית בצק פריך ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת
וירקות או גבינות. אחת הפשטידות הנפוצות ביותר היא פשטידת הפטריות, ובמיוחד לרגל
שבועות ריכזנו עבורכם ארבעה מתכונים לפשטידות פטריות טעימות, קבלו אותן:

מתכון מושקע של קיש פטריות ובטטות  מלא בדברים טובים: ירקות,
גבינות, עשבי תיבול ובלילת רויאל שתהיה המנה האידיאלית לחג שבועות הקרוב. הקיש
מורכב מתחתית בצק שתכינו בקלות במערבל עם וו גיטרה ותשלחו לצינון כפול במקרר: פעם
אחת בצורתו המקורית ובפעם השנייה בתוך התבנית. לאחר הצינון במקרר יש לאפות את הבצק
למשך 20 דקות. בזמן האפייה מתחילים בהכנת המלית: מבשלים את הבטטות, וחותכים את
הפטריות בגודל הרצוי. אחרי האפייה הראשונית מרכיבים את הקיש: בתחתית הבצק מפזרים
את הקשקבל, מסדרים את הבטטה, מניחים יפה את הפטריות ומפזרים את הפטה. לבסוף מכינים
את רוטב הרויאל ויוצקים על הכל. מקשטים עם צנוברים ועלי רוזמרין ומכניסים לתנור
למשך 30-35  דקות. 

אם אתם בקטע של קיש פטריות קלאסי קיש פטריות ובצל ירוק הוא לגמרי בשבילכם. הקיש מורכב מתחתית
בצק שמכינים בקלות במעבד מזון: מערבלים קמח וחמאה לתערובת פירורית, יוצקים עליה
מים ומעבדים אותה במהירות לכדור בצק. את הבצק מניחים במקרר למשך שעה ולאחריה יש
לרדד אותו, להניח על תחתית התבנית ושוליה, ולאפות למשך עשר דקות. את המלית מכינים
בשתי חזיתות: מטגנים את הפטריות, השום והבצל הירוק; בקערה נפרדת טורפים ביצים,
גבינות, שמנת מתוקה, חלב וקמח. לבסוף מערבבים בין שתי הקערות לתערובת אחת, יוצקים
על הבסיס האפוי ומחזירים לתנור למשך 40 דקות. 

אם אתם בקטע של לקצר תהליכים אבל לרגע
לא להתפשר על האיכות והטעם, המתכון הבא בשבילכם –
קיש פטריות וגבינת עיזים. במקום לטגן את הפטריות, נאפה אותם
בתנור למשך 20 דקות עד להזהבה. במקום להכין את הבצק, נשתמש בבצק פריך למאפים
מלוחים של מעדנות. את המלית מכינים בקלות באמצעות ערבוב של כל המרכיבים: שמנת
חמוצה, ביצה, גבינה קשה ותבלינים. לאחר מכן יוצקים את המלית ואת הפטריות האפויות
על בצק הקלתית ומקשטים בפרוסות גבינת עיזים. אחרי חצי שעה של אפייה תקבלו קיש
פטריות וגבינת עיזים במינימום השקעה ומקסימום טעם! 

אם קיצור התהליכים בקיש הקודם עדיין
מרגיש לכם ארוך ומסורבל מידי, יש לנו פתרון גם בשבילכם!
פשטידת פטריות וצפתית שמכינים בעשר דקות של עבודה: בשלב הראשון
מטגנים את הפטריות והבצל עם מעט שמן זית ותבלינים. בשלב השני מערבבים את כל שאר
המרכיבים: גבינה צפתית, ביצים, גביעי קוטג', קמח ומעט אבקת אפייה בקערה גדולה.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ולאחר 30-40 דקות של אפייה, יש לכם פשטידת
פטריות וצפתית ממכרת!   

קיש פטריות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.