קינוחים מנצחים בגרסה הטבעונית - תוכן קולינרי | השף הלבן

קינוחים מנצחים בגרסה הטבעונית

אילו קינוחים יוכיחו לכם שלא צריך חמאה, ביצים או שמנת כדי ליצור קינוח עשיר, מתוק וטעים להפליא? ציידו את המזווה בכמה פריטים חדשים ובואו איתנו למטבח!

מאת: עורך השף הלבן
עוגיות טבעוניות

טבעונים נהנים יותר! איך גורמים לעוגת מייפל או עוגת שיש להרגיש כמו "הדבר האמיתי"? למה יש עוגיות שהמרקם שלהם אפילו טוב יותר בגרסתן הטבעונית? ואילו קינוחים יוכיחו לכם שלא צריך חמאה, ביצים או שמנת כדי ליצור קינוח עשיר, מתוק וטעים להפליא? ציידו את המזווה בכמה פריטים חדשים ובואו איתנו למטבח, שם נגלה יחד אילו קינוחים מנצחים יש בגרסה הטבעונית.

מה מחליף את מה?

למטבח הטבעוני יש כמה סודות להכנת קינוחים מושלמים. הסוד הוא בתחליף. כפי שתגלו מיד, גם את הביצה הטריה ביותר וגם את השמנת העשירה ביותר יכולים להחליף פריטים אחרים – ודי בקלות! בקינוחים רבים תגלו כי שמן הקוקוס לרוב מחליף את החמאה, זרעי פשתן טחונים, טופו מעוך עם מים, טחינה או חמאת בוטנים מחליפים את הביצים וסירופ מייפל טהור הופך להיות יד ימינו של הקינוחאי המדופלם. הנה כמה מהקינוחים הטובים ביותר שאפשר להכין בגרסה הטבעונית – והשמיים הם הגבול!

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים

עוגיות שוקולד צ'יפס אחד הקינוחים הטבעוניים הטובים ביותר שיש! עם טעמים אגוזיים ושוקולדים נפלאים, בצק עוגיות שיש בו גם תערובת חמאת בוטנים, קקאו, תמר ואגוזי מלך, סופר בריא (כי קקאו זה בריא, וכי אם תרצו תוכלו להוסיף אבקת מאקה, שהיא לגמרי מזון-על) – יש לכם עוגיות מנצחות! כדי להוסיף טוויסט לטעמים, תוכלו לשקול להמיר את השוקולד צ'יפס בשוקולד לבן או אגוזים, ולהוסיף לפני האפיה גם מלח אטלנטי. העקצוץ המלח משתלב נפלא עם הטעמים המתוקים, ואף אחד – ואנחנו חותמים על כך – לא יוכל לנחש שמדובר בקינוח טבעוני. העוגיות הללו יכולות גם לעבור הקפאה בקלות, וללוות את הקפה או התה שלכם כשתרצו.

שיבולת שועל – גם בריא, גם טעים

עוגיות שיבולת שועל שלא תוכלו לעמוד בפניהם – בגרסה הטבעונית! כדי להעשיר את הבלילה ולהפוך את המרקם למושלם באמת, כדאי לטחון את שיבולת השועל לקמח דק ולהוסיף חמאת אגוזים שאתם אוהבים. מה עוד מחמיא לשיבולת שועל? קינמון משתלב כאן מעולה, פירות מגורדים כמו תפוח ותמרים, שוקולד הוא חברה הטוב של שיבולת השועל וגם אגוזים למיניהם ישמחו לנקד את העוגייה ולתרום לטעמה המצוין. והכי חשוב – אין צורך בביצים או שימוש במוצרי חלב!

גלידה טבעונית משלושה מרכיבים בלבד

היא עשירה, היא טעימה והיא מצוינת בדיוק כמו הדבר האמיתי. הכירו את השילוש הקדוש שהופך גלידה טבעונית למה שהיא: חלב קוקוס, מייפל וטחינה. כן, זה הכל, וזה פשוט טעים. מכאן תוכלו להתפרע עם שלל תוספות וטעמים כיד הדמיון הטובה עליכם. הוסיפו מקל וניל מגורר או תמצית וניל לקבלת שכבה נוספת של טעם, קינמון או הל כדי ליצור טוויסט מעניין בטעמי הגלידה ושלבו תוספות שאתם אוהבים: דובדבנים חמוצים, שוקולד מריר מומס, שוקולד צ'יפס טבעוני ואפילו שומשום (אל תשכחו שיש טחינה במרכיבים, כך שזה ישתלב נפלא).

הגלידה הטובה הזו כנראה תתחסל די מיד, אך תוכלו גם להקפיא אותה לשבוע (בלבד, אחרת הטעמים יהרסו) וליהנות בכל פעם שיתחשק לכם קינוח שמרגיש בדיוק כמו הדבר האמיתי.

מייפל, זה כל הסוד: עוגת מייפל טבעונית

עוגת מייפל היא החלום המתוק של כל כוס קפה רותחת. היא רכה, היא טעימה, היא מתוקה ואם תערכו כמה שינויים קלים בכלל לא תרגישו שהיא טבעונית. במתכוני עוגת מייפל המכילים גם חלב אפשר להחליף בקלות לתחליף חלב שאוהבים, כשחלב הסויה הוא הכי פחות דומיננטי ומשתלב גם במרקם וגם בטעם בצורה הטובה ביותר. המייפל משחק כאן תפקיד מרכזי (כבר אמרנו שהוא יד ימינו של המטבח הטבעוני המתוק) ואין שום צורך בביצים כדי להפוך את הבלילה למורכבת, עשירה ואוורירית – השילוב בין חלב הסויה ליתר המרכיבים פשוט עושה את העבודה נפלא. לבלילה תוכלו להוסיף תוספות שאתם אוהבים, כמו אגוזי פקאן או אגוזי מלך, שברי שוקולד וקינמון. כולם ישתלבו כאן מצוין.

 

עוגיות טבעוניות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.