מתכוני פסטה עם טוויסט – תוכן קולינרי | השף הלבן

פסטה מחוץ לקופסה – מתכוני פסטה עם טוויסט

עוד פעם רוטב עגבניות, עוד פעם שמנת פטריות… המנה האיטלקית טומנת בחובה אין סוף הזדמנויות לגיוונים, שדרוגים ושילובים מפתיעים. אספנו עבורכם שלוש דרכים להתאהב מחדש במנה הפופולרית, ולהגשים סוף סוף את הפוטנציאל הלא ממומש שלה. לא משנה אם תבחרו לרענן את הפסטה שלכם ברמת הצורה, הצבעים או הרוטב, תוכלו לעשות זאת כבר מארוחת הערב הקרובה.

מאת: עורך השף הלבן
פסטה מחוץ לקופסה - מתכוני פסטה עם טוויסט

שחקו בצורה

חוויית האכילה של לינגוויני או ספגטי, שונה לחלוטין מחוויית אכילה של פנה או פפרדלה. כל צורה תופסת את הרוטב בצורה אחרת, וכל אחת מציעה מרקם אחר לחלוטין. בעוד הפסטות החלקות והארוכות מתאימות במיוחד לרטבים חלקים, פסטות שיכולות "להכיל" בתוכן יתאימו לרטבים עשירים יותר. מעבר לכך, כל רוטב קלסי יחווה כמיוחד יותר כשהוא יעטוף פסטה גדולה במיוחד או בצורה שונה ממה שהתרגלתם. גיוון ברמת הצורה יכול לחסוך זמן ומאמץ מיותרים בניסיון להפוך כל רוטב למתוחכם. כמו כן, צורות מיוחדות יכולות להיות מעורר תיאבון מיוחד לילדים, ובדרך זו למשוך את התעניינותם של ילדים שלא אוהבים אוכל בריא, כי מי שם לב לקישואים ולתרד כשהפסטה שמונחת על הצלחת בצורת צדפה ענקית או לבבות?  


שחקו בצבעים 


אין  צלחת משמחת יותר מצלחת שיש בה כמה צבעים שתופסים את העין. משחקי צבעים יכולים להתקיים בכמה רמות: תוכלו לקנות פסטות שמגיעות מראש בצבעי אדום, ירוק ואפילו כחול (שמקבלות את צבען בזכות סלק, תרד וספירולינה. אל דאגה, במנה הזו כל הצבעים טבעיים). כך, פסטות אדומות ייצרו גוון ורדרד כשיבואו במגע עם שמנת, בעוד פסטות ירוקות יוכלו לזרוח כשברקע שולט הרוטב הפשוט בתבל: שום, שמן זית וקורט מלח. צבעים משלימים נועדו להבליט אחד את השני וליצור דרמה, ובצלחת, הדרמה לשם שינוי נראית מדהים! לפסטה בגוונים חמים תוכלו להוסיף עלי בזיליקום, אורגנו וטימין, ולפסטה בגוונים קרים תוכלו להוסיף עגבניות שרי חתוכות או רצועות פלפלים בגוון אדום לוהט. וגם אם הפסטה היא הכי "פושטית" תוכלו בקלות לשדרג את הלוק שלה באמצעות הכנת רוטב בצבע עז! סלק מבושל אחד טחון ברוטב השמנת או חלב הקוקוס שלכם, זה כל מה שצריך כדי להפוך את הרוטב לשמלת ערב ורודה וחגיגית. לחילופין, טחינה של בזיליקום בכמות נדיבה תוסיף לכל רוטב- על בסיס שמנת, חלב או קוקוס או שמן זית, גוון ירוק בוהק וחי. 

 

אותה גברת בשינוי אדרת – לזניה ורביולי 


בצורת כיסון או בצורת דפים- גם כאן הפסטה היא בסיס נפלא לכל כך הרבה שילובים טובים ואיכותיים, שנחשבים למנה אחרת בתכלית. ראשית כל, בדומה לפסטה, גם את הרביולי ניתן להכין במטבח הביתי. אמנם זו נחשבת השקעה, אולם התענוג והסיפוק שיש בארוחה שהכנתם במו ידיכם לגמרי שווים אותה, שכן עבודת יד יש בה ערך מוסף לכשעצמה. אך גם אם תבחרו בצורה הקנויה, רביולי ניתן לשדרג בדרכים רבות בזכות צורתו הייחודית: במילוי גבינה, בטטה, פטריות או תרד, כל ביס מכיל בתוכו עושר טעמים! באופן טבעי, רביולי פטריות יכול להשתלב באלגנטיות בכל רוטב שיש בו מרכיב חלבי דומיננטי- גבינת עיזים או שמנת מתוקה למשל, בעוד רביולי במילוי גבינה ישמח לרוטב עגבניות עסיסי, רענן וחמצמץ. את מילוי התרד מומלץ לשלב עם רוטב ירוק אחר כמו רוטב פסטו (על בסיס שמנת או שמן זית) או רוטב עשבי תיבול שיזכיר לתרד את מקורותיו. לזניה היא עוד צורה לפסטה, הנחשבת מתאימה לאירועים חגיגיים- בתבנית פיירקס גדולה, תמיד נראית לבושה לאירוע, עם רוטב עשיר ושכבות גבינה מותכות. למרבה ההפתעה, את הרושם הזה ניתן להשיג בקלות רבה, כאשר ניתן ואפילו מומלץ להשתמש בגבינות שנותרו במקרר. לכן, מתחשק לכם להפיק את ארוחת הערב הקרובה בקלות ולהגיש לשולחן מנה שמשביעה בריבוע אחד או שניים, אל תהססו והכינו לזניה שמנה ומפנקת- הילדים יודו לכם, ובינינו, בצדק. 


שחקו באיכות 


ובכן, אולי זה נשמע מובן מאליו, אבל האיכות משפיעה על הטעם. רוטב עגבניות איכותי, שהוכן מעגבניות טריות ועסיסיות, שונה בתכלית מרוטב שהוכן מקופסת שימורים (כן, גם אם שמתם עגבניות מרוסקות ולא רסק מרוכז). עגבניות טריות מגיבות בצורה אחרת לשום ולשמן הזית, כך שכל ביס הופך לרענן וברגע אחד, כל מה שחשבתם על רוטב עגבניות משתנה. אותו הדבר עם רוטב פטריות- השתמשו בפטריות טריות, ולעולם לא בשימורים, והטעם של הפסטה שלכם כבר ידבר בעד עצמו. 

פסטה מחוץ לקופסה - מתכוני פסטה עם טוויסט

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.