ארבעת המיתוסים על עוגת גבינה

עוגת גבינה – לא מה שחשבתם

העולם מתחלק לשניים: אלה שאוהבים עוגת גבינה ואלה שפשוט לא הבינו את החיים.. היא המלכה האם של עולם הקונדיטוריה, וככזאת, רווחת סביבה האמונה שהיא קצת "דרמה קווין" ולא מתאימה עבור כל אחד. כשאומרים "עוגת גבינה אפויה" או "עוגת גבינה פירורים" רבים מאיתנו שומעים בכלל "זה סתם מסובך". אז תרשו לנו לחדש ולנפץ לכם את כל המיתוסים שבגללם לא הכנתם עוגת גבינה עד כה ולהפוך אתכם למעריצים שרופים שלה!

מאת: עורך השף הלבן
ארבעת המיתוסים על עוגת גבינה

הטענה הראשונה שסולדי עוגות הגבינה יטענו היא שהכנתן מורכבת, קשה ולא מתאימה לכל אחד. וזוהי אמונה נכונה חלקית, הרי לכל סוגי המאכלים יש מתכונים קלים שכל אחד יכול להכין ומתכונים מורכבים המתאימים לשפים מקצועיים בלבד. קחו לדוגמה לחמניות – תוכלו למצוא מתכון קליל ומהיר ללחמניות גבינה לעומת מתכון מקצועי ומורכב יותר של לחמניות בריוש עם צימוקים.  ובחזרה לעניינו – אז כן, בהחלט יש עוגות גבינה מורכבות וקשות להכנה. אבל זה ממש לא גזרת גורל! אם תרצו להכין עוגת גבינה שלא דורשת מיומנות של קונדיטור, תתפלאו לגלות שיש עוגות גבינה קרות שבכלל לא מצריכות הקצפה או אפייה בתנור. בנוסף, תוכלו למצוא עוגות גבינה אפויות שאינן מצריכות הפרדת ביצים או אפילו הקצפה במערבל.

אז אחרי שפתרנו את בעיה מספר אחת, נגיע ל"בעיה" השנייה והיא הקושי באפיית עוגות גבינה. הרבה מאיתנו פשוט לא מצליחים לאפות עוגת גבינה – היא מתפרקת, נשברת, צונחת, נסדקת, יוצאת "מחוספסת" ועוד שלל מחמאות שהיא קיבלה במהלך השנים. אפיית עוגת גבינה שונה במקצת מאפיית עוגות אחרות מהסיבה שהמרכיבים העיקריים בעוגות גבינה הם ביצים וגבינות, ובמילים אחרות – חלבונים ושומנים. המשמעות היא שככל שנאפה אותם יותר, כך החלבונים שהם מכילים יתהדקו זה לזה – אם החום יהיה גבוה מידי, נקבל עוגה סדוקה שמגירה נוזלים.

כאילו זה לא מספיק, עולם הקונדיטוריה מלא שמועות אודות האפייה הנכונה לעוגת גבינה: להשאיר אותה בסיום האפייה בתנור החם, לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה, לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה, לאפות עם תבנית מלאה במים חמים מתחת לעוגה וכו' וכו'. והאמת היא שכולן נכונות. ההמלצה שלנו היא לנהוג בהתאם להוראות המפורטות במתכון, כי כל עוגה מכילה מרכיבים אחרים שמתנהגים בצורה שונה. ומעבר לכך, יש כל כך הרבה עוגות גבינה טעימות שלא מצריכות אפייה כלל (לא מאמינים? תוכלו למצוא את כולם בעמוד עוגות גבינה באתר).

עוגת גבינה תמיד מעלה לנו קונוטציה של חורף – הגבינות בשילוב השמנת הופכות אותה לכבדה ואיטית לעיכול. מעבר לזה, גם אם מדובר בעוגת גבינה לא אפויה, יש בהן משהו מחמם, ומנחם שמתאים לנו בדיוק ליד הקפה של שבת חורפית למדי. האומנם? תופתעו לגלות שלל מתכונים לעוגות גבינה קלילות, אוויריריות, ושלא נאמר אפילו קיציות: עוגת טירמיסו, עוגת גבינה קרה, עוגת גבינה עם מנגו ונקטרינה.

אנשים שמכינים עוגות גבינה בדרך כלל דבקים באותה עוגת גבינה והם לא צריכים שום טיפ או עצה כדי שהעוגה תצא מושלמת בכל פעם מחדש הם פשוט חוזרים על אותו מתכון מוצלח שוב ושוב. שזה אחלה. אבל עכשיו, אחרי שניפצנו את כל המיתוסים בנוגע לעוגות גבינה, אפשר להוריד את הסטרס ולנסות מתכונים חדשים. זו יכולה להיות עוגת גבינה אפויה עם קוקוס או עוגת גבינה עם פופקורן מקורמל, זו יכולה להיות עוגת גבינה עם תחתית פיסטוק, או דווקא להפתיע עם פאי גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד לא משנה מה תבחרו, תזכרו שעוגת גבינה היא אחת העוגות המוערכות במטבח, ויש לה אין סוף גרסאות, טעמים ושילובים.

ובנימה אישית כל דבר נראה קשה בהתחלה. אל תמהרו לפסול מתכונים רק בגלל החשש לא להצליח במשימה. עוגות גבינה עלולות להיראות כמו משימה מאתגרת במטבח, אבל תחפשו את המתכון שנוח לכם להתחיל איתו ותגלו שהשד לא כזה נורא. אנחנו מבטיחים לכם שאחרי ניסיון אחד או שניים, אתם כל כך תתאהבו במרקמים, בריחות וכמובן בטעמים שפשוט לא תוכלו לוותר על עוגות הגבינה יותר.

ארבעת המיתוסים על עוגת גבינה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.