עוגת בננה? לא מה שחשבתם – 3 טרנדים צהובים בעוגות בננה מטורפות
אי אפשר שלא לאהוב אותה – צהובה, קרמית ומתוקה – הבננה היא אחד הפירות הכי פופולריים בעוגות, ולא במקרה בוחרים בה. אבל כמה באמת אפשר לגוון עם עוגת בננה? תתפלאו לגלות
אם הייתם בארצות הברית והגעתם למסעדה ביתית, יש סיכוי שהבחנתם בתפריט בפריט שבמבט ראשון נשמע מוזר – Banana Bread. כן, "לחם בננה". על פניו, החיבור בין בננה לבין הלחם הקלאסי שכולנו מכירים נשמע משונה, אבל האמת היא (ואל תגלו את זה לאמריקאים, שמאוהבים ב"לחם" המתוק) שמדובר בעוגה מתוקה, ולא בלחם אמיתי.
אבל איך התחילה האובססיה? מה היו הצעדים הראשונים של הבננות בדרך להפוך לכוכבות בעוגות? ובכן, בננות הופיעו בארצות הברית בשנות ה-70 של המאה ה-19, אבל עבר זמן עד שהן הופיעו בתור מרכיבים בקינוחים, ומתכוני לחם בננה הופיעו בספרי בישול ברחבי צפון אמריקה בשנות ה-30. כמה היסטוריוני מזון מאמינים שלחם בננה היה תוצר לוואי של השפל הגדול, שכן עקרות בית בעלות תושייה לא רצו לזרוק בננות בשלות מדי. אחרים מאמינים שלחם בננה פוּתח במטבחים ארגוניים, כדי לקדם את השימוש במוצרי קמח ובסודה לשתייה. איך שלא תסתכלו על זה, אי אפשר היה לחזור אחורה, כי מרגע שהאמריקאים התחילו לאכול לחם בננה, הם כבר לא יכלו לנטוש את המאכל האהוב, והם אפילו מציינים ב-23.02 את יום לחם הבננה הלאומי. האמריקאים לא היחידים שאוהבים את הקינוח – בפיליפינים, לחם בננה מכונה בדרך כלל "עוגת בננה". הוא הוצג במהלך התקופה הקולוניאלית האמריקנית של הפיליפינים, כאשר הקולוניה הפכה לספקית הבננות המובילה.
לחם בננות הוא בחירה פופולרית כבר שנים רבות, אבל מפתיע לגלות שדווקא בסגרי הקורונה, שגרמו לכולנו להתנסות בחוויות חדשות, כדי להעביר את הזמן ולהתמודד עם הקשיים, רבים בחרו להכין לחם בננה. כן, אפילו CNN דיווחו על התופעה במאי 2020 והכתירו את לחם הבננה כחטיף הלא רשמי של הקורונה, אחרי שהמתכון שלו הפך למתכון המבוקש ביותר באביב 2020. אוהבים לגוון? ברור, רבים הכינו את המתכון הקלאסי, עם טוויסט כמו אופציה טבעונית או תוספת שוקולד צ'יפס.
האובססיה לעוגת בננות – 100% מוצדקת
אם תשאלו אותנו, ההייפ שנוצר סביב עוגת הבננות מוצדק לחלוטין. יש מגוון סיבות שבגללן רבים פונים למתכון של לחם בננה (או עוגת בננות), גם הרבה אחרי שהסתיימו סגרי הקורונה:
- טעם עשיר ומתוק
- אפשר להגיע למרקם לח ורך
- קלה להכנה
- דרך מצוינת למחזר בננות בשלות מדי
- מתאימה למגוון רחב של הזדמנויות – כקינוח, לארוחת קפה או כנשנוש
אי אפשר להתעלם גם מהעובדה שהבננה היא פרי עם ערך תזונתי גבוה:
- עשירה באשלגן
- מכילה ויטמין C
- סיבים תזונתיים
- מספקת אנרגיה מהירה
- מכילה מגנזיום
השתכנעתם? זו הזדמנות מצוינת להכין עוגת בננה בעצמכם. מעדיפים להוסיף לעוגת הבננה שלכם טוויסט? נהדר – זו הסיבה שבגללה אנחנו כאן.
#1 העשירה בחלבון – עוגת בננות למי שרוצים להוסיף חלבונים לתזונה שלהם
הבננה ידועה בתור פרי בריא ועשיר במגנזיום, שמתאמנים רבים מקפידים לשלב בתפריט, אבל מה עם החלבונים? במתכונים לעוגת בננות תמצאו לרוב חלב, שאותו תוכלו להחליף בחלב מועשר בחלבון וכך להוסיף למתכון כ-20–30 גרם חלבון. משקה חלבון GO וניל הוא בחירה קלאסית, שתשתלב בטעמי עוגת בננה. רוצים להוסיף אפילו יותר חלבון? עוגת בננה ושמנת חמוצה עשירה יותר בחלבון גם כך, אבל אם אתם רוצים ללכת אפילו רחוק יותר, החליפו את השמנת החמוצה ביוגורט מועשר בחלבון, ותוכלו ליהנות מתוספת של כ-20 גרם חלבון לעוגה.
#2 המושחתת – עוגת בננות מנחמת
שוקולד צ'יפס הם תוספת קלאסית לעוגת בננות, אבל מה אם נציע להוסיף שבבי שוקולד חתוכים גס, של שוקולד מריר ולבן, שישתלבו יחד להרמוניה של טעמים? תגיעו לעוגה מושחתת ומתוקה, שילדים יאהבו במיוחד. רוצים להשקיע אקסטרה? מרחו על העוגה גנאש שוקולד, ותזכו לתוצאה מרשימה וסופר טעימה.
#3 האקזוטית – עוגת בננה עם טוויסט טרופי
הבננה הפכה אומנם לפרי זמין, שאפשר למצוא בכל מקום, אבל בואו לא נשכח שמדובר בפרי טרופי, שהגיע אלינו מדרום מזרח אסיה.
אז איך להוסיף לעוגת בננות טאצ' טרופי? התוספות הקטנות עושות הבדל גדול
- שבבי קוקוס
- אננס חתוך לקוביות (אפשר טרי או משומר)
- מעט רום – האלכוהול יתאדה באפייה והטעם הייחודי יעשיר את המתכון.
בננה – טעימה איך שלא תשלבו אותה
לא משנה איזו עוגת בננה תבחרו להכין, אתם יכולים להיות בטוחים שהתוצאה תהיה טעימה. זו הפעם הראשונה שלכם? לחם בננות הוא בחירה מעולה להכנה ביתית קלילה. מחפשים עדיין השראה? אולי מיני פנקייק בננה יכולים לסגור את הפינה, חשים הרפתקנים? קינוח בננה ספליט הוא כנראה מה שאתם מחפשים. בתיאבון, לא משנה איזה מתכון בננה אתם מכינים.