עוגות מסורתיות שכולם אוהבים
ארוחות חג משפחתיות, ימי נישואין ואירועים נוספים הם תירוץ מושלם לאפייה. אך, איזו עוגה כדאי לכם לבחור מתוך מגוון עצום של עוגות שקיימות? בדרך כלל לכל אחד יהיה את הטעם המושלם שהוא אוהב יותר מכל. חלק מהאורחים אוהבים עוגות גבינה, אחרים מעדיפים את הטעם המתקתק של שוקולד, ויש אורחים שאוהבים טעמי פירות טריים מעל העוגה. אספנו עבורכם מגוון רחב של עוגות מסורתיות שכולם אוהבים

עוגת גבינה היא בין העוגות הנפוצות והקלות ביותר לאפייה. יש המכינים עוגת גבינה אפויה קלילה ופשוטה עם שכבה דקיקה של אבקת סוכר. אחרים, יעשירו את הטעם ויעטרו את העוגה עם פירות העונה, שכבה של פסיפלורה או קיווי, קרם נוגט, קצפת או קישוטים עשויים משוקולד. הכנת העוגה אינה דורשת מרכיבים מיוחדים, וסביר להניח שיש לכם אותם כבר במקרר או בארון. בדרך כלל העוגה תתבסס על גבינה לבנה או שמנת מתוקה, קמח, סוכר וביצים. מומלץ לאפות העוגה מספיק זמן מראש, כדי לאפשר לה להתקרר ואחר כך להוסיף את הטוויסט המתקתק האהוב עליכם מעל העוגה.
עוגה נוספת שקל
מאד להכין היא עוגת שכבות, טירמיסו, מתקתקה המשלבת שלושה טעמים נפלאים: המתיקות של
עוגיית בישקוטי, הטעם העשיר של הברנדי וגבינת מסקרפונה קולקשן עשירה. יש המוסיפים גם מעט
ליקר שקדים לחוויה כדי לרענן יותר את הטעם. את העוגה הזו כדאי לזכור להכין, בדרך
כלל, לפחות יום אחד לפני שאתם מתכוונים להגיש אותה, כדי שהשכבות שלה יספיקו להתמזג
היטב זו לזו. אם אתם רוצים להעניק לעוגה טעם וריח מיוחדים, הוסיפו מעליה אבקת קפה
איכותית. קיימות גם גרסאות קטנות המוגשות בכוסות אישיות של התענוג המתוק הזה,
שאפשר להגיש בסופה של ארוחה מושקעת או על גבי שולחן קינוחים באירוע גדול יותר.
הסופלה הוא
עוגה אוורירית וטעימה במיוחד שהגיעה אלינו ממעצמת הקינוחים צרפת וקיימות לה מספר גרסאות.
הגרסה הבסיסית מתחילה משלושה מרכיבים בלבד: שוקולד, חלבון ביצים וסוכר. לאחר מכן,
אפשר להוסיף גם פודינג ולתת לקינוח המתקתק לתפוח. הידעתם? השם של העוגה נגזר
מהמילה הצרפתית שמשמעה "פיצוץ". אפשר להכין את הסופלה בכוסיות ולתת
לתענוג השוקולדי להתנפח מעלה ולהציץ מבעד לשפת הכוס.
אחת העוגות הזוכות
להצלחה הגדולה ביותר באירועים משפחתיים, עם ובלי ילדים היא עוגת השוקולד הקלאסית,
עליה אפשר להוסיף מגוון רחב של הפתעות. אפיית העוגה קלה מאד ואחרי התקררותה ניתן
לקשטה עם קצפת, סוכריות M&M, ציפוי מרנג, קוקוס, פודינג וניל או אפילו כדורי פררו רושה
גרוסים. העוגה הזו יכולה להתאים גם לטבעונים בגרסאות ללא ביצים.
עוגת זו מגיעה
אלינו מגרמניה, מהאזור שממנו שאבה העוגה את שמה, מציעה חוויה טעמים משולבת מתקתק־חמוץ.
אף היא, כמו עוגת השוקולד, קלה להכנה ומבוססת על שכבות כמו הטירמיסו. אם הכנתם
עוגת שוקולד כל שעליכם לעשות הוא לחתוך את עוגת השוקולד לרוחבה, להרטיבה ברום או
קירש, ולהוסיף שכבות של קצפת ודובדבנים. מעל העוגה תוכלו להוסיף גם דובדבנים
מסוכרים, תותים חתוכים או אוכמניות.
אם כבר צברתם
קילומטרים רבים במטבח בתחום האפייה, אתם מוכנים לנסות אתגר נוסף ולהכין את עוגת נשיקות
המרנג המאתגרת. קיימים מספר סוגי מרנג המבוססים על המדינה שבה הומצאו, החל מהמרנג
הצרפתי הקלאסי המבוסס על הקצפה איטית של החלבונים, ולאחר מכן הוספה של הסוכר
בהדרגה. הגרסה האיטלקית היא הקצפה של החלבונים בנפרד ולאחר מכן חימום סוכר עם מים
בבן ממארי לכדי סירופ חלק ללא גרגירים או הגרסה השוויצרית שבה מחממים את המרכיבים
לפני ההקצפה. הידעתם? למרנג יש שם בעברית אשר הוענק לו על ידי האקדמיה ללשון העברית
והוא "מקצפת". אחרי שלמדתם להכין את המרנג, תוכלו ליצור ממנו עוגת
פבלובה (על שם רקדנית הבלט המפורסמת), עוגות שכבות עם קצפת או עוגת שוקולד המבוססת
על נשיקות מרנג.
לסיכום, כאשר
אתם מזמינים את האורחים והחברים לארוחה, תוכלו להכין להם עוגה כקינוח מושלם שכולם
יאהבו עם הטוויסט האישי שלכם. הוספה של פירות העונה לעוגות הגבינה, ממתקים
יצירתיים לעוגות השוקולד ואין ספור קרמים מתוקים, יעשירו את הטעם ויהפכו את החוויה
למיוחדת וטעימה עוד יותר.
