סלט יווני אבל לא רק – מתכוני סלט לחג הגבינות
חג השבועות מתאפיין כחג הגדוש במטעמים על טהרת החלב, בין אם מדובר על מאכלים חמים או קרים, תמיד נעים לשלב עימם סלט מרענן עם טוויסט של גבינה שמעולם לא טעמתם, או סלט ירוק מרענן שלא אכלתם זה זמן רב. לפניכם מספר סלטים שישאירו לכם טעם של עוד.

סלט ירקות שורש עם גבינת עיזים מטוגנת
לסלט ירקות שורש יש טעם דומיננטי וטעים. להכנת הסלט הנפלא הזה נזדקק לירקות השורש הבאים: צנוניות קטנות, קולורבי, גזר, סלק, שומר מלפפון ירוק, גמבה, שמן זית, מלח, לימון, גבינת עיזים, ביצה, פירורי לחם ושמן לטיגון. את כלל הירקות חתכו לרצועות דקיקות, אם יש ברשותכם מכשיר כמו הנינג'ה או סט קולפנים ופומפיות אשר יעניקו לירקות צורת חתיכה מאורכת ודקיקה השתמשו בהם.
בקערת הגשה גדולה הניחו את כל הירקות החתוכים. כעת תבלו אותם עם שמן זית, מיץ מלימון טרי ומלח. ערבבו היטב והניחו בצד.
את גבינת העיזים פרסו לפרוסות. טרפו ביצה בקערית וטבלו את הגבינה בביצה. בקערה נפרדת הניחו פירורי לחם וצפו את פרוסות הגבינה בביצה בתוך פירורי הלחם. במחבת רחבה זלפו מעט שמן לטיגון וחממו אותו. כאשר השמן חם דיו טגנו מעט את הגבינה עד להשחמת הפירורים. הניחו את הפרוסות על גבי נייר סופג ואחר כך הוסיפו אותן לסלט.
סלט חסה, אגסים וחמוציות ברוטב חרדל ודבש
סלט חסה הוא סלט מרענן וטעים שתמיד משאיר טעם של עוד. להכנת הסלט הטעים הזה תזדקקו ללבבות חסה, אגסים, חמוציות, גבינת דנבלו ורוטב חרדל ודבש. שטפו את עלי החסה היטב, חתכו אותם וייבשו לחלוטין. הניחו אותם בקערה גדולה. כעת, חתכו את האגסים לקוביות והניחו בתוך הקערה, הוסיפו מעל את החמוציות וזלפו רוטב חרדל ודבש (ניתן לקנות מוכן אם אינכם רוצים להשקיע בהכנתו) ערבבו היטב וגרדו מעל הסלט הנפלא הזה גבינת דנבלו.
סלט יווני עם טוויסט ייחודי
היש סלט המזוהה יותר עם חג השבועות? קרוב לוודאי שלא. סלט יווני הוא קליל, כיפי וקיצי אך בעיקר אהב על כולם. לפניכם מתכון לסלט יווני עם טוויסט. להכנת הסלט נזדקק למלפפונים, עגבניות, עלי חסה, בצל סגול, עלי בייבי, גזר, גמבה אדומה וכתומה, גבינה בולגרית, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור גרוס, מעט אורגנו ומיץ מלימון טרי.
את הסלט הזה ילווה דווקא רוטב חרדל בדבש ולא שמן הזית המסורתי. להכנת הרוטב נזדקק לחרדל, דבש סילאן, מלח, סוכר, חומץ, שמן קנולה, שמן זית ובזיליקום.
להכנת הסלט נחתוך לקוביות גדולות את הירקות למעט עלי הבייבי והחסה. את החסה שטפו היטב וקרעו חתיכות ממנה בידיים, את עלי הבייבי שטפו היטב, ייבשו והוסיפו כמו שהם.
הניחו את הירקות בקערת הגשה גדולה ויפה ותבלו את הסלט עם האורגנו, מלח, פלפל ומיץ הלימון. כעת חתכו את הגבינה הבולגרית לקוביות והניחו בקערה על גבי הירקות.
את מרכיבי הרוטב שימו בתוך צנצנת ושקשקו היטב, מזגו על הסלט וערבבו. אם תרצו לשדרג את הסלט הנפלא הזה תוכלו להוסיף לו גם שומשום, זעתר, זיתים שחורים חתוכים ואף קוביות משמשים להקפצת הטעמים.
סלט מלון, אבטיח ומלפפון
מי אמר שאי אפשר להכין סלט המשולבים בו גם פירות וגם גבינות? בהחלט אפשר! לפניכם מתכון טעים במיוחד המשלב את כל טעמי הארץ הטובה לסלט שלא תשכחו את טעמו זמן רב אחרי החג. המצרכים להכנת הסלט הייחודי הזה הם למלפפון ירוק, מלון, אבטיח, גבינת פטה כבשים, שמן זית, חומץ בלסמי, פלפל חריף, עלי רוקט, מלח ופלפל גרוס.
אופן הכנתו פשוט וקל, חתכו את המלפפון לרצועות ארוכות, את המלון והאבטיח חתכו לפלחים דקיקים וסדרו אותם בצורה חופשית על גבי צלחת הגשה שטוחה ויפה. כעת פוררו מעליהם את גבינת הפטה וזלפו את החומץ הבלסמי ושמן הזית בעדינות. את הפלפל החריף קצצו דק ופזרו על גבי הסלט, אותו הדבר עשו עם עלי הרוקט ותבלו עם מעט מלח ופלפל. את כל היופי הזה תוכלו לעטר עם דובדבנים אשר גם יוסיפו לטעמו המשובח של הסלט וגם יוסיפו למראהו העדין, הצבעוני והיפהפה.
לסיכום, שולחן החג שלכם יפתיע את האורחים שלכם בסלטים טעימים ומיוחדים במינם.
