מתוקים לילדים – כשאין כוח לצאת לחום
החופש הגדול חזר אלינו שוב ואיתו הצורך להעסיק את הילדים המתוקים בשלל פעילויות. לכבוד החופש הגדול הכנו רשימה של מתכונים מתוקים, שהמתוקים שלכם יכולים להכין.

החופש הגדול חזר אלינו שוב ואיתו הצורך להעסיק את הילדים המתוקים בשלל פעילויות. אז במקום להשתגע ולטפס על הקירות, ציידו אותם בסינר, מערוך ולקקן ואתגרו אותם בהכנת מתכונים מגוונים. ילדים תמיד אוהבים להיות במטבח וללמוד לבשל, החלק הכי טוב הוא שבסיום הבישול הם גם אוכלים את מה שהם הכינו כך שזו מטלה אחת שיורדת מהפרק. לכבוד החופש הגדול הכנו רשימה של מתכונים מתוקים, שהמתוקים שלכם יכולים להכין.
עוגת שוקולד מושחתת במיוחד
מה נהדר יותר מלהכין עם הילדים עוגת שוקולד מושחתת במיוחד? כיוון שמדובר בילדים עדיף להישאר בגזרת העוגות הבחושות ולא להתחיל עוגות מורכבות שהכנתן יכולה לייגע אותם. מצרכים לעוגת שוקולד בחושה יש בכל בית, אלו מצרכים בסיסיים ביותר שאת כולם יש להכניס לקערה אחת גדולה ולערבב רק עד הטעמה. הכניסו לתנור ואפו בחום בינוני. בינתיים בזמן שהעוגה נאפית, למדו את הילדים כיצד להכין גנאש שוקולד שיהווה את הציפוי לעוגה המושחתת. יש שלוש דרכים שבהן ניתן להכין ציפוי של קרם שוקולד:
הראשונה: להמיס שוקולד מריר עם חמאה או שמנת במיקרוגל. חשוב להמיס בפולסים קצרים כדי שהשמנת או החמאה לא יתפוצצו בתוך המיקרוגל ויגרמו לבלגן גדול.
השנייה: באמצעות קלחת או סיר קטן שאליו יש להכניס את השמנת והשוקולד המריר כשהוא חתוך לקוביות. עדיף להרתיח קודם את השמנת ורק אחר כך להכניס את קוביות השוקולד כדי שהן ימסו טוב יותר ולא יישארו גושים.
השלישית: באמצעות בן מארי, כאשר יש סיר קטן עם מים ומעליו מונחת קערה (עדיף מאלומיניום). חשוב שהקערה לא תיגע במים באף שלב. כעת הכניסו את קוביות השוקולד אפשר להוסיף שמנת או חמאה או להשאיר רק את השוקולד כפי שהוא. הסיבה לשימוש בבן מארי היא כדי להימנע לחלוטין מהאפשרות של לשרוף את השוקולד. לצורך העניין אם אתם רוצים ציפוי פרווה ומשתמשים אך ורק בשוקולד הוא חייב להיות מומס בבן מארי כדי לא להישרף או בפולסים קצרים במיקרוגל אך לא בבישול תחת אש ישירה כמו בדרך השנייה שציינו כאן לעיל.
לאחר שהעוגה תצא מהתנור, בעודה חמה חמה, חוררו בכולה חורים בעזרת הקצה של כף העץ, לסיום שפכו את הגנאש על העוגה כך שהוא יכסה לחלוטין את כל החורים. כעת כאשר תפרסו את העוגה יתקבלו פרוסות גדושות בציפוי של שוקולד גנאש, שיהפכו אותה מעוגת שוקולד רגילה למושחתת במיוחד.
מה זה חום, קטן ועגול?
ניחשתם נכון כדורי שוקולד! הכדורים הנפלאים הללו הם אטרקציה נהדרת עבור הילדים, משום שהם יכולים להיות שותפים מלאים בכל שלב של אופן הכנתם. תחילה רסקו את הביסקוויטים יחד, אחר כך צרפו אל הביסקוויטים את שאר המרכיבים. כעת תיווצר לכם עיסה שהילדים שלכם ישמחו להכניס את ידיהם אליה ולערבב אותה היטב. לאחר מכן למדו אותם כיצד לגלגל את העיסה לכדי כדורי שוקולד ולסיום תנו להם לצפות את הכדורים בסוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
חביתית בעברית ופנקייק בלועזית
פנקייק זה מאכל שכאשר ילדים שומעים שהוא אופציה הם הופכים למרוגשים ביותר. גם כאן תוכלו לשתף את הילדים בהכנת הבלילה ואם יש לכם ילדים בגילים שמונה, תשע ומעלה תוכלו ללמד אותם כיצד ליצוק את הבלילה אל המחבת, איך להפוך את הפנקייק לצידו השני ולתת להם להתנסות בבישול תחת אש חיה והשגחתכם המלאה כמובן. לסיום תוכלו לבחור בשלל תוספות שיעטפו את הפנקייק הנפלא שלכם. החל מסירופ מייפל ושוקולד, דרך קצפת עם כדור של גלידה וכלה בפירות מתוקים חתוכים ואבקת סוכר שתצפה את הכול בשכבה לבנה ויפה.
מלכת הביסקוויטים
עוגת ביסקוויטים היא עוגה שילדים מאוד אוהבים להכין. כל הטקסיות שמתלווה אל טבילת הביסקוויט בחלב היא חגיגה בפני עצמה. עכשיו כשהביסקוויט רטוב, עליהם לסדר אותו במקומו בתבנית ואז מגיע החלק הטוב ביותר – הקצפת! היא למעשה מתחלקת בין העוגה לבין האצבעות של הילדים שלכם שאינם מסוגלים לעמוד בפיתוי. את החלק העליון תוכלו לתת להם לקשט עם שבבי שוקולד מריר, שוקולדים של קליק, עוגיות מיני אוראו או שלל סוכריות צבעוניות שינחתו על המצע הרך של השמנת. בסוף ההכנה הילדים שלכם יהיו מרוצים עד אין קץ וכך גם
