מייפל, דבש, קרמל או ריבת חלב? קינוחים לשנה החדשה
רגע לפני שמגיעה השנה החדשה התכנסנו כאן כדי לדון בסוגייה חשובה. הקינוחים שאותם נגיש בערב השנה החדשה. כמו בכל ארוחה, הציפייה לקינוח הממשמש ובא היא גדולה. וכמו בכל שנה אנו רוצים להפתיע את המוזמנים שלנו בקינוחים מן השורה הראשונה. בדיוק לשם כך התאספנו והשנה הזו החלטנו להתמקד דווקא בטעמי אדמה עמוקים ומתוקים. הרביעייה הכה מיוחדת שמציעה שלל קינוחים שאי אפשר שלא לסיים אותם עד הסוף.

קינוחי מייפל
המייפל אשר מגיע אלינו מקנדה ומופק מעצי האדר הוא בעל טעם ייחודי שאינו דומה לדבר. הגוון הענברי הצלול שלו, והטעם המתוק והמיוחד שלו מעניקים לקינוחים נופך וטעם שלא דומים לשום דבר אחר. למשל עוגת מייפל נימוחה, שכבר בעת הכנתה ממלאה את הבית בניחוח של מתוק וחם, ניחוח של סוכר ואז מגיע הרגע שבו היא יוצאת מהתנור, והיא חמה ורכה ורק ממתינה שנטעם ממנה. את עוגת המייפל אפשר לשדרג עם קרם מסקרפונה עדין שנקציף עם שמנת מתוקה ומעל אפשר לפזר פירות יער חמצמצים שייתנו עוד גוון של טעם לעוגה הנהדרת הזו. תוכלו להגיש אותה בגאווה רבה אל שולחן החג שלכם, אין כל ספק שהאורחים שלכם יתפעלו גם מהנראות שלה וגם מהטעמים הנהדרים שמחמיאים זה לזה.
עוד קינוח שהמייפל משתלב בו באופן נהדר הוא בלינצ'ס. תוכלו להכין אותו במגוון מילויים מעניינים ולהגישם לשולחן. למשל קרם פטיסייר ואוכמניות, סירופ מייפל ומעט אבקת סוכר, ריקוטה וצימוקים, מסקרפונה וגרידת תפוזים ועוד שילובים שיהפכו את סיום ארוחת החג שלכם לשיחה שעליה ידברו לפחות עד השנה הבאה.
קינוחי דבש
מהו ראש השנה בלי עוגת דבש? חג אחר… אי אפשר לדבר על השנה החדשה מבלי לדבר על עוגת דבש. לצערנו עוגות דבש רבות יוצאות מעט יבשות ודחוסות, דבר שפוגם בהנאה מהטעם הנימוח והעדין שיש לעוגה הזו להציע. הטריק להפיכתה לכה טעימה ונימוחה הוא דווקא בסיום האפייה. כחמש דקות לאחר שהוצאתם את עוגת הדבש שלכם מן התנור, מזגו מעליה מעט דבש מומס במים חמים בעזרת כף. הרטיבו את כל חלקה העליון של העוגה בנדיבות. לאחר מכן סגרו אותה עם ניילון נצמד והניחו לה להתקרר לחלוטין. כשתפתחו את הניילון תתגלה לפניכם עוגה נימוחה, רכה ועסיסית. בזקו מעליה אבקת סוכר, הכינו כוס קפה ושבו לאכול פרוסה של עוגת דבש נהדרת לכבוד השנה החדשה.
קינוחי קרמל
אחד הקינוחים הטעימים ביותר שמכינים עם קרמל הוא הפלאן (קרם קרמל). זהו פודינג לבן שעליו מוזגים את הקרמל. גרסתו הקלסית היא שמכינים אותו מביצים, שמנת וסוכר, אך יש לו גם גרסאות בטעמים שונים כמו קוקוס, לימון, שקדים, פיסטוק ומגוון סוגי פירות. זהו קינוח צרפתי נהדר וטעים במיוחד שישאיר לאורחים שלכם טעם של עוד… של עוד הרבה פלאן.
עוד קינוח נהדר שתוכלו להכין לאורחים שלכם והם פשוט יתענגו עליו הוא מוס שוקולד עם קרמל מלוח. אין ספק ששילוב הטעמים של הקרמל עם המלח הפך ללהיט ולא בכדי. השנים הם לא פחות מזיווג משמיים. לכל הטוב הזה נשאר להוסיף רק שוקולד והינה לפניכם קינוח אלוהי שלא יישאר ממנו גרם אחד בסיום הארוחה.
קינוחי ריבת חלב
ריבת חלב מוכרת גם כ"דוסה דה לאצ'ה"- חלב מתוק. ואכן היא כזו. אחד הקינוחים המחמיאים ביותר של ריבת החלב היא עוגת בנופי. עוגת גבינה עשירה, עשויה משכבות של דברים טובים במיוחד. בבסיסה יש ביסקוויטים של לוטוס עם חמאה מומסת, אחר כך שכבה נדיבה של ריבת חלב שעליה יונחו פרוסות בננה בשלה ולסיום יונח קרם הגבינה העדין. על חלקה העליון תוכלו לזלף שמנת שהקצפתם עם ריבת חלב ולעטר אותה בקרם המתוק והנהדר הזה. ואם חשקה נפשכם בעוגייה טעימה לצד הקפה תוכלו להגיש את האלפחורס המפורסמות המעוטרות בריבת חלב ושבבי קוקוס. למי שרוצה לשדרג את העוגייה לעוגה, יכול להכין רולדת אלפחורס משגעת ולסיים את הערב בניחוח של "דוסה דה לאצ'ה".
